Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 20:02, 24 mar 2013

Dzięki serdeczne Marysiu. Również pozdrawiam cieplutko - choć u mnie także bardzo zimno...
Od kilku dniu oglądam na spokojnie realizację Danusi - Ogród z lustrem... Świetnie jest mieć możliwość obejrzenia takiej relacji. Całkowicie mnie pochłonęła
Jabeska 20:41, 24 mar 2013

Ja też kiedyś zachwyciłam się Ogrodem z lustrem Lubię do niego wracać. Pozdrawiam cieplutko w ten mroźny wieczór. Jedno co mnie pociesza to swiadoośc, że przyrda jak juz się obudzi to szybko nadgoni stracony czas
beata0109 21:31, 24 mar 2013

Aniu jesteś moim gugru "oczorypny misz masz" rozwaliło nie totalnie haha
U mnie nadal 15cm śniegu gipsówka wywalona a lobelia zanikła :/ fatum castoramianych nasion czy marne z nas ogrodniczki ... Oczywiście nasiona są złe
gierczusia 22:48, 24 mar 2013

Przeczytałam sobie Toją relację z ciepło- ogrodowego-pracusiowego dnia .. Banan mi wyskoczył i do traz nie kce zniknąć .. Buziam
anna_g 23:01, 24 mar 2013

Jabeska napisał(a)
Ja też kiedyś zachwyciłam się Ogrodem z lustrem Lubię do niego wracać. Pozdrawiam cieplutko w ten mroźny wieczór. Jedno co mnie pociesza to swiadoośc, że przyrda jak juz się obudzi to szybko nadgoni stracony czas

Ja jestem dopiero w połowie stron - bo się dokładnie przyglądam, czasem wracam. Oj zajmuje to trochę czasu... Ale niesamowite jest zobaczyć jak to się wszystko "dzieje"... stworzenie ogrodu w ciągu dwóch - trzech tygodni - i to tak żeby wyglądal jak kilkuletni.... Fascynujące - nigdy nie miałam takiej okazji to korzystam. Pozdrawiam
anna_g 23:07, 24 mar 2013

beata0109 napisał(a)
Aniu jesteś moim gugru "oczorypny misz masz" rozwaliło nie totalnie haha
U mnie nadal 15cm śniegu gipsówka wywalona a lobelia zanikła :/ fatum castoramianych nasion czy marne z nas ogrodniczki ... Oczywiście nasiona są złe

Nooooo... sama nie wiem co mi z tego wyjdzie, choć sądząc po tym że ciągle coś dokupuję - ostatnio w biedronce czyli wczoraj - trzy cebulki lilii orientalnych - kolor różowy - nie wiem jaka bo nie pamietam a wyniosłam do piwnicy Misz-masz mi wyjdzie na pewno - z tym że czy coś mi zakwitnie... no zobaczymy

Jeśli chodzi o nasionka i ich wysiew to na razie (puk puk) tylko gipsówkę wywaliłam - ale jej nie odpuściłam ... mam jeszcze to kwietniu spróbuję... reszta rośnie (puk puk), trzyma się i nawet wygląda dość sympatycznie - mam- floks, goździk, zatrwian, heliotrop (ten jest najladniejszy moim zdaniem), w piątek siałam z moim synem pomidory - posialiśmy 72 ziarenka a krzaczków potrzebujemy ... uwaga uwaga... co najwyżej... 6 Spoko mogłabym je kupić bez mazania się - ale gdzie byłaby wtedy moja radość i przyjemność... tym bardziej że ta zima to już mnie wkurza...
Dobrej nocy...
anna_g 23:09, 24 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Przeczytałam sobie Toją relację z ciepło- ogrodowego-pracusiowego dnia .. Banan mi wyskoczył i do traz nie kce zniknąć .. Buziam

To się cieszę Elusia... że coś przetrwało z tego dnia... bo dzisiaj... brrrrr.... brrrr... brrrrr... albo gorzej rano i 5 było -14 a w dzień wiatr, paskuda.
Jak to się nie skończy jakos niedługo to narobię tyle planów, że ich przez 5 lat nie przerobię...
Kondzio 11:00, 25 mar 2013

Ale zimowo
anna_g 11:33, 25 mar 2013

Konradzie - łokropnie jest... wiatr, mróz, brrrr... ohyda... byle do wiosny, he he he
grazyna 11:35, 25 mar 2013

Lepiej "buszować" w ogrodzie z lustrem aniżeli przez okno patrzeć

Dobrego dnia