Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

KasiaBialofi... 15:54, 30 mar 2013

Wesołych Świąt Aniu!
beata0109 17:43, 30 mar 2013

anna_g napisał(a)
Witaj Aniulka, jeszcze mi sie tu oberwie za ten "oczorypny misz-masz" wariatki jedne... Ja tu nie jestem by rewolucję robić i kanony zmieniać... oj oj oj Inspiracje stąd czerpię i to niemałe - choć przyznaję, że ja dopiero zaczynam uczyć się "patrzeć i widzieć", bo to w sumie niełatwe jest (dla mnie) dostrzec swoisty fenomen niektórych założeń - czyli widzieć dlaczego tak a nie tylko czy mi się podoba czy nie Ja ogólnie jestem osobą dość emocjonalną, uczuciową, nastrojową, trochę romantyczną - ale i praktyczną dość stąd mam różne nastroje i potrzeby - czasami potrzebuję spokoju kojącej zieleni i ułożonego porządku a czasami zwariowanych kolorów i poczochranego bałaganu A ponieważ nie mam zdolności naszej Szefowej - bo ona jest artyska w tej dziedzinie (co naocznie i zdecydowanie zobaczyłam w Ogrodzie z lustrem - i to nie żadna wazelina jest) - to mam w planach i póki co w wyobraźni - stworzenie takich miejsc w ogrodzie, że będzie i spokój i zapach leśniej ściółki (paprociowisko) - strasznie mi się marzy taki leśny zakątek - i miejsce byłoby tylko na jego środku rośnie... jabłoń i romantyczny "salonik" dla gości - z kompozycjami w donicach i latarenkami, i warzywnik, i kolorowy "oczorypny misz-masz" jak mi energii zabraknie do życia i będę potrzebowała kopa Tak to sobie wyobrażam... a co wyjdzie... zobaczymy - z moimi planami bywa różnie...
Jak najbardziej Cię zapraszam do "misz-maszu" - ale czerp też pełnymi garściami z tego co tu prezentują bo jest z czego... oj jest...

Kochana podpisuję się pod tym obiema rękoma

Piękna choineczka
anna_g 21:32, 30 mar 2013

Dzięki za kolejne życzonka Świętowanie rozpoczęłam, ale przyznaję, że juz dzisiaj "padłam na pyszczek"
anna_g 21:36, 30 mar 2013

gierczusia napisał(a)

Co to za roślina Kasiu ? I czy jest zimozielona ???

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, ta zwisająco -płożąca roślina to żagwin z łacińska zwana obrecją.

Eluś - odpowiedź Hani u Kasi

Pozdrawiam świątecznie
Jabeska 20:39, 31 mar 2013

Aniu Przyszłam podziękować za żczenia i znalazłam jeszcze u Ciebie ogrodowe przedszkole, u mnie tez takie powstało i trochę się bałam, że to jakaś chroba sierocowiosenna więc się nie przyzawałam pozrowienia z za sąsiedniej zaspy
anna_g 21:01, 31 mar 2013

Jabeska napisał(a)
Aniu Przyszłam podziękować za żczenia i znalazłam jeszcze u Ciebie ogrodowe przedszkole, u mnie tez takie powstało i trochę się bałam, że to jakaś chroba sierocowiosenna więc się nie przyzawałam pozrowienia z za sąsiedniej zaspy

Asiu - Tu więcej takich w tym roku co żłobki i przedszkola pozakładali Tak patrzę na to swoje - teraz mi jeszcze doszły pomidorki, i ponownie gipsówka i lwie paszczki - i tak patrzę i patrzę i patrzę i sie zastanawiam czy mnie to nie przerośnie - bo ilość roślinek na moim parapecie jest dosć imponująca trzeba byłoby chyba znowu rozsadzić... a to po świetach może....

pozdrowienia zza sąsiedniej zaspy super określenie - nas dzisiaj zasypało dokumentnie, odśnieżanie kilkakrotne, otrzepywałam trzy razy śnieg z iglaków, ale znowu jest to samo i sypie i sypie i sypie.
rano o 9 było tak

o 12-tej

no i cały dzien tak samo

czy jeszcze ktoś w ogóle chce oglądać takie widoki??? Wątpię... tym bardziej że pewnie za oknami macie podobnie
no to jeszcze tylko nasz dzisiejszy wielkanocny gość

i miłego dyngusa życzę
Jabeska 21:08, 31 mar 2013

Ja też dziś musiałam sobie pograbić... tyle, że nie trawkę ale snieg z iglaków i tak przemokłam, że pewnie do jutra nie wyschnę więc śmingus będzie mokry. A to przedszkoleto w tym roku prawdziwa terapia, u mnie juz parpetów zabrakło, chyba dokupię kilka
Jabeska 21:40, 31 mar 2013

Aniu, zapraszam Cię do przedszkolnej galerii, zdjęcia nie bardzo mi wychodza więc ich jakośc nie jest najlepsza, ale coś tam widać
beata0109 22:23, 31 mar 2013

Piękny bałwanek
Mala_Mi 23:38, 31 mar 2013

Bałwanek przyleciał z rewizytą...
Guupie bałwany...... pory roku pomyliły......