Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 13:41, 03 kwi 2013

Dzięki Gosia to u mnie może też będzie z nich "pociecha"
Gosiniak 13:42, 03 kwi 2013

Jasne że będzie, u mnie nawet niejadkowe córeczki jedzą
danuta_szwajcer 15:50, 03 kwi 2013

Aniu ale się rozkręciłas ogrodowo) tyle sadzonek,super i podziwiam Cie za warzywnik a poziomki masz bardzo ładne i może tez powinnam pomyslec by je posadzic? Kiedys miałam i warzywnik i truskawki i poziomki ale jak nornice i inne slimaki i zarazy mi zniszczyly to zaprzestałam. Jednak jak widze Twoje okazy to mi żal Pozdrawiam cieplutko
gierczusia 20:45, 03 kwi 2013

anna_g napisał(a)

To ja się piszę będę sprawdzała w razie czego to wołaj Elżbieto

Na pomodorro oczywiście jak najbardziej zaproszenia rozsyłam - jak tylko się udadzą a jak nie to kupię i powiem że to moje, hi hi

Bedem krzyczała i to głośno ... A na pommodoro to ja pierwsza
gierczusia 20:47, 03 kwi 2013

asc napisał(a)
Moje pomidorro już większe.. ale ogórkowo nie posiane Nie mam czasu, chyba będą z bazarku

A ja ańi ogórkowo ani pommodorowo ... Ale u mnie jest taki warzywnak , który w tym roku dopiero odkryłam, że maja tam takie kształty o odmiany pomidorów ,że wcześniej nawet takich nie widziałam ...
Jabeska 21:11, 03 kwi 2013

Poziomki są bardzo aromatyczne, ale tylko jedzone prosto z krzaczków kiedys próbowałam je mrozić, przerabiać na dżem, przesypywać cukrem , zalewać spirytusem itd.. nic nie jest w stanie zatrzymać ich wspaniałego aromatu na dłużej. Najlepsze były te dzikie, które się rozsiały u mnie w zakątku leśnym.
pozdrawiam cieplutko
anna_g 22:27, 03 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu ale się rozkręciłas ogrodowo) tyle sadzonek,super i podziwiam Cie za warzywnik a poziomki masz bardzo ładne i może tez powinnam pomyslec by je posadzic? Kiedys miałam i warzywnik i truskawki i poziomki ale jak nornice i inne slimaki i zarazy mi zniszczyly to zaprzestałam. Jednak jak widze Twoje okazy to mi żal Pozdrawiam cieplutko

Danusiu ja się też podziwiam z tym sadzonkami się tylko zastanawiam czy mnie one nie przerosną, bo jest tego a jest. Parapetów mało. Z jednej strony narobiłam sobie roboty ale z drugiej jak patrzę na to co się dzieje za oknem (lepiej nie mówić) to się cieszę, że mam ten parapetowy ogródeczek. Dzisiaj przesadzałam 2 godziny.
Dzięki za odwiedzinki
anna_g 22:34, 03 kwi 2013

moje dzisiejsze zmagania

anna_g 22:39, 03 kwi 2013

Ogrodu Wam nie pokażę, bo po co się denerwować - zresztą jest tam dość monotonnie - po prostu biało... nie widać nawet wielu krzewów...
To przynajmniej pokażę ogródek parapetowy

A tutaj jakby mi było mało.. to se dzisiaj posiałam aksamitki (synuś powiedział "muszą być" no to niech ma - ino siać nie chciał bo dzisiaj nerwowy przed jutrzejszym testem szóstoklasisty), no to niech są - niskie, średnie, wysokie i złocienie

No i to tyle co mam chyba zwariowalam
anna_g 22:40, 03 kwi 2013

Jabeska napisał(a)
Poziomki są bardzo aromatyczne, ale tylko jedzone prosto z krzaczków kiedys próbowałam je mrozić, przerabiać na dżem, przesypywać cukrem , zalewać spirytusem itd.. nic nie jest w stanie zatrzymać ich wspaniałego aromatu na dłużej. Najlepsze były te dzikie, które się rozsiały u mnie w zakątku leśnym.
pozdrawiam cieplutko

Asiu - poziomeczki to tak mają że do żadnego przetwórstwa domowego to się raczej nie nadają... ale ja zamierzam je zjeść prosto z krzaczków