Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 12:01, 06 kwi 2013

Edi00 napisał(a)
Aniu, jeszcze u Ciebie chyba nie byłam...ale to dlatego, że sama jestem od niedawna na forum a wiesz ile tu jest do oglądnięcia i poczytania- czasu na wszystko brakuje
Masz już szkielet ogrodu a tego najbardziej zazdroszczę, bo mnie wszystko malutkie, czyli płaskie...W tym roku finanse kieruję głównie na duże drzewka, coby trochę poziomy urozmaicić, ale mam podobnie jak Ty...marzyą mi się różne kąciki w ogrodzie. Podoba mi się ogród Danusi, ale podoba mi się też wiele innych- o zupełnie różnych charakterach i chciałabym kawałek każdego mieć u siebie
Będe podglądać Twoje zmiany
Pozdrawiam Cię prawie wiosennie

Witaj Edytko Cieszę się ze zaglądnęłaś Wiem jak to tu jest - nie ma szans żeby zaglądnąć nawet tak gdzie bardzo by się chciało a co dopiero wszędzie
Dzisiaj w ramach prac ogrodowych przerzucałam śnieg z miejsca na miejsce - zrobił się bardzo cięzki i bałam się czy mi azalii i rh nie połamało bo całe przysypane... ale nie... na szczęście. śnieg walnęłam (no sorry ale walnęlam) pod iglaki - jak stopnieje to się napiją... No i takie to prace ogrodowe... a co będzie zobaczymy. Jak nazwa mojego wątku mówi - ogród ma byc dla mnie uspokojeniem wśród wszystkich życiowych spraw - i tak chciałabym go traktować Pozdrawiam - zaglądaj
AgnieszkaW 19:10, 06 kwi 2013

Witaj Aniu, czytam, że śnieg pod iglaki odwalasz, to znaczy, że masz go dużo - to tak jak u mnie. Ja w tej desperacji, to nawet wzięłam się za drzewko modrzewia i ala bonzaj z niego zrobiłam. Oby śnieg szybko stopnial. Serdecznie pozdrawiam
Jabeska 21:01, 06 kwi 2013

Aniu, ale ciekawa ta stronka z fontannami, dziękuję. Siedę sobie i się zachwycm
Maria667 21:52, 06 kwi 2013

Witaj Aniu!
Pierwszy dzień ogrodowego szaleństwa mam już za sobą. Zimno i mokro, ale co tam Buty przemoczyłam doszczętnie... Grzeję sie teraz pod kocykiem...
gierczusia 12:11, 07 kwi 2013

Jabeska napisał(a)
Przydałby się ogrzewany ogród zimowy... pomarzyć warto

Uhhummm .. To moje marzenie numer 581
anna_g 12:11, 07 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Aniu, czytam, że śnieg pod iglaki odwalasz, to znaczy, że masz go dużo - to tak jak u mnie. Ja w tej desperacji, to nawet wzięłam się za drzewko modrzewia i ala bonzaj z niego zrobiłam. Oby śnieg szybko stopnial. Serdecznie pozdrawiam

Oj tak Agnieszko w niektórych miejscach jeszcze tego śniegu dużo, niestety topnieje jakoś tak niemrawo... Gratuluję "desperacji" mam nadzieję, że pokazałaś albo pokażesz co wyszło więc biegnę do Ciebie za chwilę Pozdrawiam

Jabeska napisał(a)
Aniu, ale ciekawa ta stronka z fontannami, dziękuję. Siedę sobie i się zachwycm

Fajnie Asiu że Ci się spodobała - mnie także... Zawsze to jakaś przyjemność polukać na ładne rzeczy...

Maria667 napisał(a)
Witaj Aniu!
Pierwszy dzień ogrodowego szaleństwa mam już za sobą. Zimno i mokro, ale co tam Buty przemoczyłam doszczętnie... Grzeję sie teraz pod kocykiem...

Cieszę się że Ci się udało "poszaleć" Ja czekam jeszcze ciągle na zejście śniegów Mam nadzieję, że się wygrzałaś pod kocykiem bo o choróbsko teraz nie trudno... Idę zobaczyć do Ciebie co zrobiłaś
anna_g 12:13, 07 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Uhhummm .. To moje marzenie numer 581

Hi hi hi - Elusia - zastanawiam się czy Cię poprosić o wymienienie pierwszych 580... Wątek może doszedłby mi do setki W każdym razie dobrze jest mieć marzenia
gierczusia 12:16, 07 kwi 2013

Armonia super Aniu ... Dzięki bardzo , nie znałam.., teź leżę , oglądam i sapię

Co do chronosa ... Uuuu.. Nie wiem , czy zauwaźyłaś że oni nie mają cen wystawionych na pierwszy rzut ... A ja już wiem dlaczego ... Bo tak się napaliłam,że się zarejestrowałam i dopiero potem zapodałali mi cennik .. I jak go zobaczyłam to szczenka mi tak opadła ,że zemby po podłodze zbieram do dziś ... Tałzeny i to grube
A mają tam takie śliczności
eliza3 12:18, 07 kwi 2013

Pozdrawiam cieplutko, pomimo śniegu wiosnę już czuć w powietrzu, słonko ładnie przygrzewa, ale tulipany dalej pod śniegiem
gierczusia 12:21, 07 kwi 2013

anna_g napisał(a)

Hi hi hi - Elusia - zastanawiam się czy Cię poprosić o wymienienie pierwszych 580... Wątek może doszedłby mi do setki W każdym razie dobrze jest mieć marzenia

.. Mówisz ,wymieniać pierwsze 580.. A więc .... ... Aaa. .... Żartuję.. nie będę Ci tu watku moimi wypocinami zaśmiecać ;!..,,Marzeń jest dużo ,ale u mnie ogród zimowy jest nie do zrobienia , bo w szeregówce i przy mikro ogrodzie , to nie ma niestety jak zrobić ...

A najgorsze jest to ,że kiedy jadę np do tej Palmiarni w Gliwicach to czuję się mentalnie i fizycznie jak młody bóg ... Ciepło i duża wilgotność ... To jest to !!.. I tyle soczystej zieleni wokół ... Muszę się tam znowu kiedyś wybrać obejrzeć te rybki