Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

gierczusia 12:22, 07 kwi 2013

A co do setki Aniu ... Zobaczysz jak to będzie , najpierw powolutku , powolutku..a potem , to już jakosik samo leci ...
anna_g 12:33, 07 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Armonia super Aniu ... Dzięki bardzo , nie znałam.., teź leżę , oglądam i sapię

Co do chronosa ... Uuuu.. Nie wiem , czy zauwaźyłaś że oni nie mają cen wystawionych na pierwszy rzut ... A ja już wiem dlaczego ... Bo tak się napaliłam,że się zarejestrowałam i dopiero potem zapodałali mi cennik .. I jak go zobaczyłam to szczenka mi tak opadła ,że zemby po podłodze zbieram do dziś ... Tałzeny i to grube
A mają tam takie śliczności

Też nie znałam tak sobie po prostu leżałam i szukałam... poidełka dla ptaszków - coby takie jakieś ładne było... i znalazłam co znalazłam - poidełka które by mnie urzekło nie
Chronosa - to kiedyś w gazetce jakiejś zobaczyłam i właściwie to mi się z Gosią Igiełkową skojarzył bo czytałam u niej kiedyś ze ciurkadełka szuka. No to zajrzałam i też mi się spodobało. Ale nie żeby od razu kupować, bo czułam że ceny to tam będą "odpowiednie" ale pooglądać można

eliza3 napisał(a)
Pozdrawiam cieplutko, pomimo śniegu wiosnę już czuć w powietrzu, słonko ładnie przygrzewa, ale tulipany dalej pod śniegiem

Elizka daj troszkę słoneczka bo u mnie ciągle pochmurno... Też pozdrawiam

gierczusia napisał(a)

.. Mówisz ,wymieniać pierwsze 580.. A więc .... ... Aaa. .... Żartuję.. nie będę Ci tu watku moimi wypocinami zaśmiecać ;!..,,Marzeń jest dużo ,ale u mnie ogród zimowy jest nie do zrobienia , bo w szeregówce i przy mikro ogrodzie , to nie ma niestety jak zrobić ...

A najgorsze jest to ,że kiedy jadę np do tej Palmiarni w Gliwicach to czuję się mentalnie i fizycznie jak młody bóg ... Ciepło i duża wilgotność ... To jest to !!.. I tyle soczystej zieleni wokół ... Muszę się tam znowu kiedyś wybrać obejrzeć te rybki

Dobra Ela - to wymienisz je wszystkie u Kapiasa 8 czerwca
Kurcze - palmiarnia - kurcze no wyleciała mi z głowy - oj dobrze że przypomniałaś - muszę się kiedyś zmobilizować i jechać, te akwaria też chcę zobaczyć i dziecioka wezmę Wot skleroza - a może to ta zima... wieczna....
anna_g 12:44, 07 kwi 2013

Kwiatuszek dla Was

dostałam go wczoraj od znajomej która ma kwiaciarnię - kwiatuszek "z odzysku" - w kwiaciarni spisany na straty - u mnie zobaczymy co będzie... może się zabierze, jeśli nie trudno... całkowicie był przesuszony, liście miękkie, korzenie w prawie połowie suche... przesadziłam (wczoraj o 22.30), wycięłam suche korzenie, zalałam i zostawiłam na noc w wodzie... wiem że kwitnących się nie przesadza, ale nie było wyjścia. Poczekamy, zobaczymy co będzie.
Wzięłam jeszcze od niej miniaturkę - nie kwitnie

sytuacja zgoła odwrotna - jak go wyjąłem z doniczki okazało się że wszystkie korzenie w korze właściwie nie istnieją, jedyny jaki mu został to taki jeden powietrzny. Obcięłam je wszystkie - zostawiłam jeden, zasypałam korą ciut wyżej bo widziałam, że zaczyna puszczać kolejny - taka maleńka wypusteczka - i tez zobaczymy co będzie

Z reguły nie ratuję kwiatów, ale powiem Wam, że w sumie to żal mi (choć może bez sensu) tych kwiatów "na przemiał" bo to naprawdę jest przemiał - tyle sie tego marnuje żeby się trochę sprzedało...
Maria667 12:55, 07 kwi 2013

Witam Cię Aniu!
Zaraz się wybieram na spacerek po ogrodzie. Muszę jeszcze raz z dystansu spojrzeć na to spustoszenie, które wczoraj zrobiłam.
Ale to jedyny zposób, aby z takich chochołów coś jeszcze wykrzesać
Pozdrowionka
anna_g 13:22, 07 kwi 2013

Maryś - miłego spacerku ładnie zrobiłaś a będzie pięknie. Pozdrawiam
Mala_Mi 14:38, 07 kwi 2013

Moje uratowane storczyki kwitły non stop ponad 2 lata.. tak się odwdzięczyły Co prawda rok się zbierały do zakwitnięcia, ale za to potem... kwitły i kwitły

Ja dziś też śnieg wynosiłam z ogrodu.....
beata0109 16:13, 07 kwi 2013

Aniu dziękuję za link. Żeliwne pudełka dla ptaków powaliły mnie na kolana. Myślałam żeby sobie zrobić jakieś ze starej płaskiej donicy. U mnie słońce oczywiście wylazlam z domu mimo kaszlu
gierczusia 16:59, 07 kwi 2013

Ja juź się na tego 8 czerwca tak cieszę
Gosiniak 19:58, 07 kwi 2013

Aniu ja dziś szaleńczo z sekatorem biegałam, aż Żon chciał mnie uspakajać, ale ja się nie dałam i dalej biegałam....aż do upadłego prawie, kręgosłup boli, ręce odpadają, ale buzia uchachana na maksa i chyba o to chodzi w tej wiośnie.

Storczyk wygląda ładnie, a przy takiej opiece na pewno się uda,
o i przypomniałaś mi o ciurkadełkach z Chronosa- niestety pomarzyć tylko można, zadowolę się z kamienia, byleby tylko powstało, Żon twierdzi że jeszcze zimę mamy, choć już mu dziś z 1000 razy powtarzałam że wiosna przyszła, ale on twierdzi że śnieg widzi, więc zima jest. Jakie to uparte każdy powód dobry by moje kochane ciurkadełko opóźniać, ale prognozy są jasne, za długo czekać nie będę
Jabeska 20:01, 07 kwi 2013

Ciekawą osłonkę ma ten niekwitnący stroczyk, wygląda jakby na szydełku była robiona. Ładna.