Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 18:28, 27 lip 2018

Uśmiecham się jeszcze do mojej kroksmii i do Aspirin Rose,chć wolę ją w fazie mniej rozwiniętej ale przez te temperatury róże szybko się rozwijają tak mocno

paniprzyroda 23:14, 29 lip 2018

Ale fotek, wreszcie Krokosmia cudowna.
Czytałam, że Cię zalało, współczuję, kurczę nie mogłoby to się sprawiedliwie rozłożyć, trochę tu, trochę tam, np. u mnie.
Margarete 23:23, 29 lip 2018

No i znowu "atrakcja" tym razem pogodowa. Dziś nawałnica jakiej chyba jeszcze u nas nie było. Woda płynęła ulicami, samochody pozalewane do wysokości szyb, uszkodzone linie energetyczne, zakłócenia w telefonach komórkowych itp. Ulicą obok mieszkania mojej mamy płynęły takie karpie ozdobne po 1,5 kg, które wypłynęły wraz z ulewą z oczka czyjegoś ogrodu...
A u mnie woda w garażu, woda w piwnicy, w spiżarni i pralni....wszystko mokra, poziom wody po kostki....3 i półgodziny wylewania wody, wyrzucania mokrych rzeczy a przede mną z tydzień jak nie więcej suszenia ścian i podłóg, żeby mi się tam grzyb nie zalągł. Piwnice trudno suszyć bo tam nie ma dostępu świeżego powietza ani dobrej wentylacji.... O ile ponowne nie napada znowu...koszmar jakiś ....
Pokazywali w TVN fragmenty tych szkód które dziś u nas nawałnica zrobiła
Margarete 23:28, 29 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)
Ale fotek, wreszcie Krokosmia cudowna.
Czytałam, że Cię zalało, współczuję, kurczę nie mogłoby to się sprawiedliwie rozłożyć, trochę tu, trochę tam, np. u mnie.

to już trzecia taka sytuacja odkąd tu mieszkam czyli w ciągu 19 lat, koszmar jakiś bo niema na to rady - kanalizacja deszczowa nie była w stanie przyjąć takiej ilości wody
mrokasia 23:36, 29 lip 2018

O rany!!! Straszne. Pomyśl może o wypożyczeniu elektrycznego osuszacza, super osusza mury. Trzymaj się!
jolanka 07:23, 30 lip 2018

Małgoś, współczuję
Jakaś nagrzewnica koniecznie do tych ścian. U nas nic a nic nie padało, tylko grzmoty gdzieś daleko było słychać.
Ściskam

Nikita 09:15, 30 lip 2018

Małgoś, dziś też zapowiadają opady (mam nadzieję, że o wiele mniejsze niż wczoraj). Jak by coś to masz telefon i nie wahaj się go użyć !!!! Przyjadę...zawsze to dodatkowa para rąk do pracy...wiadra z wodą same się nie wyniosą !!!
AgataP 09:24, 30 lip 2018

Wczoraj wracałam z Widzewa z Mamą i Zośką, akurat jak się rozpadało.
Jezdną płynęła rzeka, pod wiaduktem czułam się jak bym prowadziła amfibię.
Dobrze że przede mną samochody były wyższe i przejechały, bo osobówki stały i blokowały drogę, wody po szyby... bałam się że stanę... wybierałam drogi na wzniesieniach, by uniknąć tej masy wody...
Jednak zabetonowane miasto nie przyjmuje wody deszczowej w takiej ilości.

Bogdzia 09:44, 30 lip 2018

Gosia no wspólczuję. Kiedys używałam takiego osuszacza świetnie wyciaga wodę z murów , podłóg.Szkoda ze częśc tego deszczu nie spadła u mnie bo u mnie tylko pokropiło.
Margarete 19:40, 30 lip 2018

Bogdzia napisał(a)
Gosia no wspólczuję. Kiedys używałam takiego osuszacza świetnie wyciaga wodę z murów , podłóg.Szkoda ze częśc tego deszczu nie spadła u mnie bo u mnie tylko pokropiło.

Dzięki.
Wietrzę, suszę przez normalne otwieranïe wrót garażowych i drzwi zewnętrznych żeby był przeciąg tylko muszę pilnować bo dom stoi przy ulicy więc tak na wszelki wypadek trzeba byc czujnym.
Kupiłam pochłaniacze wilgoci 5 sztuk,rozstawiłam i tyle mogę zrobić,reszta to już zrządzenie losu...albo popada jeszcze intensywnie albo nie, oby już nie tak jak wczoraj