Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

ewsyg 22:18, 25 sie 2013

Debra napisał(a)

Ewo, jak to przysłać
Ja miałam nadzieję, że one przyjada z Tobą 7 września. Czyli jak będzie?

Co do liliowców - mam dwa wspaniałe namiary, więc żeby mnie głowa nie rozbolała na razie podziekuję.

Oj Debro, przyjadą pocztą w pudełku po b utach
Myślę, że ze zrozumiałych względów mi wybaczysz. W pierwszy dzień myślałam, że mogę sobie skakać i szaleć, wybrałam jednak rozwagę, umiar i rozum. Oko to delikatny organ, dostosuję się do zaleceń pani doktor, będę grzecznie siedziała w domu i odpoczywała.
Debra 09:55, 26 sie 2013

ewsyg napisał(a)

Oj Debro, przyjadą pocztą w pudełku po b utach
Myślę, że ze zrozumiałych względów mi wybaczysz. W pierwszy dzień myślałam, że mogę sobie skakać i szaleć, wybrałam jednak rozwagę, umiar i rozum. Oko to delikatny organ, dostosuję się do zaleceń pani doktor, będę grzecznie siedziała w domu i odpoczywała.

Ewo, no bardzo mi żal

Oczywiście rozumiem i nawet popieram, bo oczy należy szanować i jak lekarz zaleca, to nie ma wyjścia.
odpoczywaj, a oczy niech wracają do pełnej sprawności. Rozumiem, że widzisz sto razy lepiej
Debra 09:57, 26 sie 2013

eliza3 napisał(a)
Debro zostawiam dla Ciebie cieplutkie pozdrowienia.
Niedziela była u nas piękna, słoneczna i ciepła... oby lato rozpieszczało nas taką pogodą jak najdłużej

Elu dziękuję. Tak, dni teraz są bajecznie piękne, jest tak jakoś sielsko, te błękity nieba....

ewsyg 10:44, 26 sie 2013

Debro, podaj mi adres na który mam przysłać paczkę. Córka już wraca to coś powykopujemy. Wolisz teraz, czy po spotkaniu ?
Debra 10:48, 26 sie 2013

ewsyg napisał(a)
Debro, podaj mi adres na który mam przysłać paczkę. Córka już wraca to coś powykopujemy. Wolisz teraz, czy po spotkaniu ?

Ewo, dziekuję, jest mi wręcz głupio, że taki kłopot sprawiam. Może odłóżmy to w czasie, jak będziesz się lepiej czuła, jeszcze córce będziesz głowę zawracać. Nie mam sumienia. gdybyś jechała do mnie, to co innego, ale tak, kiedy w dodatku jeszcze jesteś słaba po operacji, nie mogę
ewsyg 11:47, 26 sie 2013

Nie miej wyrzutów sumienia. Jak bym nie była w stanie tego zrobić to bym Ci nie proponowała. Debro, błagam nie posądzaj mnie o taki altruizm. Może troszeczkę to tak, ale nie w nadmiarze. Nie jestem słaba, na działkę dojadę jako pasażer. Córka też z 50 kg waży to sobie poradzimy.
Debra 12:08, 26 sie 2013

ewsyg napisał(a)
Nie miej wyrzutów sumienia. Jak bym nie była w stanie tego zrobić to bym Ci nie proponowała. Debro, błagam nie posądzaj mnie o taki altruizm. Może troszeczkę to tak, ale nie w nadmiarze. Nie jestem słaba, na działkę dojadę jako pasażer. Córka też z 50 kg waży to sobie poradzimy.

Ewo, w takim razie nie będę się bronić Pw wysłana, jeszcze raz dziękuję.
Miłego dnia Tobie i córce i przekaz moje podziękowania także Jej.
barbara_kraj... 12:57, 26 sie 2013

Debra napisał(a)

No nie mam nawet pół

Ewa - z Ogrodu EwyG - obiecała mi sadzoneczki. Ostatnio oglądałam w PNOS-ie ale były tak nędzne, że nie kupilam No i nie mam, a marzy mi się korzeniasty, bo cudnie pachnie.

Ja korzeniastego mam dużo, nie lubię go, bo dla mnie on śmierdzi a znam lepsze zapachy Jednak, jeśli chodzi o przebarwienia liści, jesienią jest niezastąpiony.
Gdybym jechała do córki, co bardzo mozliwe pod koniec września, to przywiozę ale odbiór osobisty
Debra 18:41, 26 sie 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Ja korzeniastego mam dużo, nie lubię go, bo dla mnie on śmierdzi a znam lepsze zapachy Jednak, jeśli chodzi o przebarwienia liści, jesienią jest niezastąpiony.
Gdybym jechała do córki, co bardzo mozliwe pod koniec września, to przywiozę ale odbiór osobisty

Basiu, wstrzymajmy się z tym do spotkania, bo mam obiecane bodziszki od tylu osób, że może się okazać, że już mi więcej nie trzeba.
Co do zapachu - jak ze wszystkim, jednym pachnie ładnie, innym brzydko.
A perfumy z nutą geranium lubisz?

Aha, czy to oznacza, że już ostatecznie nie ma Cię 7 września?
barbara_kraj... 18:46, 26 sie 2013

Debra napisał(a)

A perfumy z nutą geranium lubisz?

Aha, czy to oznacza, że już ostatecznie nie ma Cię 7 września?

Wolę piżmo, pieprz nawet

Jeszcze nie wiem, ale raczej nie