Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 12:05, 27 sie 2013

Taka ciekawostka - pogoda nam sie utrzymuje w stolicy niemal niezmienna, co potwierdzają moje barometry. Od niemal dwóch miesięcy prawie nie zmieniają położenia wskazówek - zawsze na 'Change' albo 'Beau' , tylko ten francuski jest bardziej optymisyczny.)))
Ale oba działają, bo pamietam dni kiedy były w innym położeniu. Inna rzecz to straszne starocia

eliza3 13:56, 27 sie 2013

Nie mam barometru, więc nawet nie umiałabym odczytać co i jak... ale bardzo mi się podobają jako przedmioty mniej użytkowe, a bardziej ozdobne Piękne...
Pozdrawiam.

Debra 19:00, 27 sie 2013

eliza3 napisał(a)
Nie mam barometru, więc nawet nie umiałabym odczytać co i jak... ale bardzo mi się podobają jako przedmioty mniej użytkowe, a bardziej ozdobne Piękne...
Pozdrawiam.

Elu, ja je mam niemal wyłącznie z tego właśnie dekoracyjnego powodu, ale z czasem nauczyłam się odczytywać, to co one mówią. przynajmniej nigdy się nie mylę, kiedy będzie deszcz i kiedy podlewać ogród.

Pozdrawiam
Przetacznik 20:12, 27 sie 2013

Piękny barometr, miło mieć taki stylowy przedmiot i drugi też zresztą pod stylowym obrazem: ), pochwalam też kolor ścian - bardzo gustowny widok. Ostatnio otwierałam Twój wątek Debro i przez ramię popatrzyła mija córka i zachwyciła się na widok Twojego domku na działce "o jaki ładny drewniany domek! ": ) Pozdrawiam
ewsyg 20:29, 27 sie 2013

Oj kusisz Debro kusisz tymi barometrami.

Cudeńka z duszą .......
Debra 20:58, 27 sie 2013

Przetacznik napisał(a)
Piękny barometr, miło mieć taki stylowy przedmiot i drugi też zresztą pod stylowym obrazem: ), pochwalam też kolor ścian - bardzo gustowny widok. Ostatnio otwierałam Twój wątek Debro i przez ramię popatrzyła mija córka i zachwyciła się na widok Twojego domku na działce "o jaki ładny drewniany domek! ": ) Pozdrawiam

Dziękuję Weroniko za tyle miłych słów i odwiedziny.
Białe ściany to mój wybór od dawna. Uważam, że wszystko - szczególnie jak jest tego sporo - prezentuje się czytelniej, a z kolorem mogłoby być za dużo. A że ja zbieracz jestem i zwoziłam ze świata sporo rzeczy, tak jest jakoś ład większy optycznie.

Weroniko, zatem zapraszam z córką 7 września. Albo z całą rodziną
Debra 21:02, 27 sie 2013

ewsyg napisał(a)
Oj kusisz Debro kusisz tymi barometrami.

Cudeńka z duszą .......

To prawda Ewo. Stare przedmioty mają swoje historie, a przez to i dusze. A poza tym każde z moich staroci to też jakaś moja historia związana z ich nabyciem.

A barometry były/są w każdym angielskim domu, stąd na aukcjach staroci/antyków jest ich zawsze dziesiątki i to w bardzo atrakcyjnych cenach.
Przetacznik 08:58, 28 sie 2013

Debra napisał(a)

Dziękuję Weroniko za tyle miłych słów i odwiedziny.
Białe ściany to mój wybór od dawna. Uważam, że wszystko - szczególnie jak jest tego sporo - prezentuje się czytelniej, a z kolorem mogłoby być za dużo. A że ja zbieracz jestem i zwoziłam ze świata sporo rzeczy, tak jest jakoś ład większy optycznie.

Weroniko, zatem zapraszam z córką 7 września. Albo z całą rodziną

Przepraszam Debro niezręcznie wyszło, bo ja dostrzegłam na ścianach ciepły kremowy i delikatny liliowy ( jeśli nie hostowy! )kolor : ) Z tego wniosek, że i biała ściana potrafi mienić się kolorami : )
kaprys 09:40, 28 sie 2013

Debro, dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie. Rzeczywiście mało się udzielam na forum. Mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni. Zaglądam do Waszych ogródków a mało piszę o swoim. W każdym razie w wolnej chwili zawsze wpadam na Ogrodowisko i zawsze czerpie inspiracje. O spotkaniu u Ciebie pamiętam i z przyjemnością będę. Pozdrawiam
barbara_kraj... 12:41, 28 sie 2013

Zawsze miałam słabość do barometrów. Wprawdzie nie mam takich starych, ale te, które mam, wystarczająco mnie o zmianach pogody informują