Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 09:25, 16 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Ale ja o tych narzędziach - bo wiesz Krysiu, na działkach różnie się dzieje, a one tak na widoku...

Basiu, staram się mysleć pozytywnie Tworzenie w głowie czarnych scenariuszy, powoduje, że niejako je sami sobie prorokujemy.
Mam nadzieję, że będzie dobrze, a narzędzia tak naprawdę nie są na takim widoku, chyba że masz na myśli internet
Domek jest ustawiony tak, że jego wnętrze nie jest znikąd dobrze widoczne.

Ma być dobrze

Wilgotność dzisiaj 98% !
Debra 09:30, 16 wrz 2013

bacha2224 napisał(a)
Krysiu wyczytałam na ogrodowisku że w sklepie B ze zwierzątkiem jest ogromny wybór tulipanów,niewytrzymałam dzisiaj i pobiegłam.Cena rewelacyjna ,bardzo dużo odmian,wypatrzyłam czosnek olbrzymi biały Mount Everest.Teraz debatuję gdzie to wszystko zmieścić.

Basiu, mam B blisko, czasem tam zaglądam po wiadomościach o super roślinnych zakupach - inaczej tam nie wchodzę, chyba że po portugalskie wina - jakoś nigdy nie trafiłam na cos wartego zakupu. Pewnie za późno.

A cebule, jak rozumiem, to wsadza się pomiedzy rośliny, te które zaczynaja później, więc miejsca to dla nich wiele nie potrzeba. Tylko rozplanowanie tego tak, by na wiosnę był wspaniały widok, to jest sztuka.

Zbieram wszystkie cebule razem i jak będę miała komplet, zaplanuje gdzie jakie będą. To będzie pierwsza wiosna z kwiatami u mnie !!!!
Debra 09:32, 16 wrz 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
To szkoda że taka słaba ta Hebe a tak cieszy taki już nasz los cieszyć się póki czas buźiam

Edytko, może jednak hebe przetrwa Osłonię ją, może zima będzie przyjazna, podejście - 'cieszyć się póki czas' - to moje życiowe motto

Carpe diem, catch the day!
ewalm 09:37, 16 wrz 2013

Czy sklep B to, że tak to ujmę w sposub zakamuflowany, Boża Krówka? Portugalskie wina skłoniły mnie do tej interpretacji bo w pierwszej chwili nie wiedziałam co to. A pytam, bo potrzebowałabym trochę cebulek.
Debra 09:42, 16 wrz 2013

ewalm napisał(a)
Czy sklep B to, że tak to ujmę w sposub zakamuflowany, Boża Krówka? Portugalskie wina skłoniły mnie do tej interpretacji bo w pierwszej chwili nie wiedziałam co to. A pytam, bo potrzebowałabym trochę cebulek.

Basia ujęła to tak: 'B ze zwierzątkiem' ))))
Boża krówka też niezłe!

Tak, tak firma portugalska, o wina portugalskie raczej trudno w naszych sklepach, a tam trafiają się niezłe sztuki. A ja po pobycie w Portugalii uważam je za bardzo ciekawe.

A co do cebulek i innych B zakupów - no nie mam jakoś przekonania
ewalm 09:55, 16 wrz 2013

Marienkäfer Der chyba.

Ale Boża Krówka tak ładnie, po polsku.
eda 10:06, 16 wrz 2013

Debra napisał(a)

Edytko, może jednak hebe przetrwa Osłonię ją, może zima będzie przyjazna, podejście - 'cieszyć się póki czas' - to moje życiowe motto

Carpe diem, catch the day!
Debra 12:51, 16 wrz 2013

ewalm napisał(a)
Marienkäfer Der chyba.

Ale Boża Krówka tak ładnie, po polsku.

Die

może tez być: herrgottskaefer

albo
ladybug
lady beetle
ladybird

)))
Milka 13:18, 16 wrz 2013

Debra napisał(a)

Edytko, tak ciekawa i sliczna, bo ma takie kolorowe listki, ale niestety ona wymarza, więc nie wiem czy po zimie nadal będzie

u mnie wszystkie wymarzły, a u ciebie nawet zakwitną
przygotowania w pełni, wiosną będziesz czarować tulipanami
a może jeszcze czosnki dokup, będą pasować
kitek81 13:21, 16 wrz 2013

Krysiu, a jakie cebulki kupiłaś?