Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 20:38, 26 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Ja jestem w lepszej sytuacji, bo ogródek przy domu, ale właściwie nie wiem czy lepiej czy gorzej.
Dla mnie zapewne lepiej , bo pod nosem i można korzystać do woli, ale dla ogródka gorzej, bo wszelkie prace robię z doskoku i na chwilę.
Zawsze jest coś innego do zrobienia, albo ktoś coś pilnie potrzebuje, a ja nie lubię się odrywać od pracy, zawsze mnie to wybije z rytmu...

A wiesz, zastanawiałam sie nad tym kiedyś!

Jak już pojadę do ROD, to nie ma mnie dla świata. To jest mój czas, jestem tylko ja i ogród.
I to jest zaleta niewatpliwie, gorzej, jak ma sie zbyt dużo obowiązków i nie da się wyrwać z tego kieratu.
No ale to nie jest juz mój problem - emerytka wolna jak ptak ))))
EPODLAS 20:45, 26 cze 2013

Debro, zrobiłaś ogrom pracy. A brzoskiwnia z własnego ogrdu to już rarytas. Walcz o nią niech jak najdłużej daje ci te smaczne owoce.
eliza3 20:49, 26 cze 2013

Ja też niby wolna, bo nie pracuję, ale zajmuję się domem, chorą teściową, a jeszcze ostatnio śmieję się że u mnie jak w tramwaju, ciągły ruch... goście, goście...
Wakacje się zaczęły, więc większy ruch... oby tylko ciepło było, to ogród jest wtedy dużym atutem...
Czasami marzy mi się tak zaszyć przy pracach ogrodowych i tak jak Ty - nie ma mnie dla nikogo
barbara_kraj... 20:54, 26 cze 2013

Debra napisał(a)

Jak już pojadę do ROD, to nie ma mnie dla świata. To jest mój czas, jestem tylko ja i ogród.

Święta prawda, ze mną tak samo!

Ja nie przepadam za dębolistnymi, wprawdzie ich nie miałam, ale widzę całe ich poletko w pobliskim parku i zachwytu nie wzbudzają - słabo kwitną, no może są ciekawsze ich odmiany, ale ja ich nie znam.
Za to bukietowe mają się tam doskonale
bociek 21:01, 26 cze 2013

Krysiu, podobaja mi sie bardzo te elementy drewniane na siatce, ze o butelkach na Twoim parapecie nie wspomne, fajna dekoracja. Zajaczki zreszta tez

Pozdrawiam
Debra 21:23, 26 cze 2013

EPODLAS napisał(a)
Debro, zrobiłaś ogrom pracy. A brzoskiwnia z własnego ogrdu to już rarytas. Walcz o nią niech jak najdłużej daje ci te smaczne owoce.

Bożeno, no trochę się narobiłam, ale w tym cała frajda!

Brzoskwinia rzeczywiscie to trudne drzewo. Miałam cztery, mam dwie. Staram sie, ale to kaprysne drzewko.
A owoce, jak juz są, to są rzeczywiscie bardzi dobre.
Debra 21:27, 26 cze 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Ja nie przepadam za dębolistnymi, wprawdzie ich nie miałam, ale widzę całe ich poletko w pobliskim parku i zachwytu nie wzbudzają - słabo kwitną, no może są ciekawsze ich odmiany, ale ja ich nie znam.
Za to bukietowe mają się tam doskonale

Basiu, mnie na kwitnieniu nie zależy zupełnie!
jesli tylko będa miały te kolorowe liscie, to to jest wszystko, czego mi trzeba do szczęścia
A mogłabyś zrobic zdjęcie tego poletka?
Malo kto je ma, niewiele jest o nich w sieci, mam wrażenie, że sa niedocenione.
Debra 21:29, 26 cze 2013

bociek napisał(a)
Krysiu, podobaja mi sie bardzo te elementy drewniane na siatce, ze o butelkach na Twoim parapecie nie wspomne, fajna dekoracja. Zajaczki zreszta tez

Pozdrawiam

Dzięki, Kasiu, to takie ad hoc improwizacje, stawiam co mam, bawię się przedmiotami, a mam ich chyba za duzo...

barbara_kraj... 21:43, 26 cze 2013

Debra napisał(a)

Basiu, mnie na kwitnieniu nie zależy zupełnie!
jesli tylko będa miały te kolorowe liscie, to to jest wszystko, czego mi trzeba do szczęścia
A mogłabyś zrobic zdjęcie tego poletka?
Malo kto je ma, niewiele jest o nich w sieci, mam wrażenie, że sa niedocenione.

Nie ma sprawy, tylko pogoda musi się poprawić
grembosia 21:44, 26 cze 2013

Debra napisał(a)

Ale klimatycznie... i zajączkowo.