Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Selly 09:30, 06 cze 2013

hanka_andrus napisał(a)
Widok pracowitego M- bezcenny!
Kwiatki bratki, wsadź na rabatę, jeszcze trochę pokwitną.

Haniu, a co będzie z nimi potem ? Pokwitną trochę w gruncie i co się z nim dzieje dalej ? Czy można je trzymać do następnego roku, czy wywala się jesienią/ nastąpną wiosną ?
Czy przed przesadzeniem z doniczek do gruntu, powinnam je trochę przyciąć, bo teraz są takie strasznie wyciągnięte i wysokie ?
hanka_andrus 10:03, 06 cze 2013

Możesz zostawić do wiosny bez przycinania, tylko trochę głębiej niż rosły w doniczce, nasieje się tobie trochę sadzonek . pod warunkiem, że za często tam plewić nie będziesz. Ja moje bratki mam wszystkie z samosiewów, nie kupowałam w tym roku. Bo na balkon nie wsadzałam.
Na balkonie króluje Twoja pelasia!

Alikia 15:00, 07 cze 2013

Selly pozdrawiam i dzięki ,że do mnie zaglądasz Co do krzaczków to odpowiedziałam u siebie w wątku ale się powtórzę,że to tawułki i berberys "Maria"
hanka_andrus 07:09, 18 cze 2013

Witaj zapracowana! Pewnie nie masz czasu zajrzeć. 14 lipca u mnie spotkanie,mam nadzieję,że Ciebie nie zabraknie.Dziś będę w ogrodzie , wpadnij na 5 minut albo i dłużej.
Pozdrawiam.
Ayna 10:37, 20 cze 2013

Selly,
żyjesz jeszcze??? Chyba pół Niekłonic już przekopałaś
Chociaż do mnie się nie dokopałaś, albo mnie ominęłaś
Pozdrawiam, Anna
hanka_andrus 10:58, 20 cze 2013

14 lipca w Hanusiowie spotkanie Ogrodowiska/ kameralnie ,kilka osób/ Zapraszam, rezerwuj termin
Pozdrawiam
eda 01:34, 24 cze 2013

Selly napisał(a)

Przyznam szczerze, że nie raz zmagam się z poczuciem braku sił. Marzy mi się słodkie lenistwo w ogrodzie, zamiast ciągłej pracy, której towarzyszy uczucie frustracji, wynikające z tego, że jeśli jedną rzecz się zrobi , to i tak 10 kolejnych czeka w kolejce, więc robota nigdy się nie skończy.
Ale wystarczy , że wyjdę na taras i usłyszę śpiew ptaków, zaraz wstępują we mnie nowe siły i łapię za szpadel, grabie i łopatkę.

Dziś muszę wreszcie podzielić moje doniczkowe bylinki : runiankę, barwinek i żurawki. Mam nadzieje , że nic mnie nie rozproszy i wreszcie zrealizuję swój plan.
pięknie napisane pozdrawiam
Selly 10:54, 10 lip 2013

Witajcie Kochani !

Ach , miałam ostatnio ciężki czas ( pod względem zawodowym i prywatnym) . A do tego rozpoczętą inwestycję polbrukowo- ogrodzeniową, którą mimo osobistych trudności trzeba było kontynuować. Na szczęście mój M zawsze potrafi zachować zimną krew i wbrew wszystkiemu ostro działał . Już prawie skończył robić otoczenie naszego domu tzn. podjazd i płot.

Ja w ogrodzie niewiele zdziałałam w tym czasie. Jutro pokażę Wam zdjęcia.

Pozdrawiam

Selly 10:55, 10 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
14 lipca w Hanusiowie spotkanie Ogrodowiska/ kameralnie ,kilka osób/ Zapraszam, rezerwuj termin
Pozdrawiam

Haniu , o której godzinie ?
hanka_andrus 15:28, 10 lip 2013

Godzina 12-ta z minutami. Na 12-ta umawiam się na parkingu -pętli autobusowej.Kwestia dojazdu i dojścia-kilka minut. Drogę znasz i wystarczy tylko zadzwonić do tel. i bramki.
Czekam. pa