Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie

Anias 18:03, 06 paź 2014

ojej jak fajnie wygladaja te zurawki z begonią! prawie identyczny kolor a ten róż kwiatów begoni sliczny! Rabatka z RH bardzo ładna. Jakie kolory rh?
Fakt weekend był wspaniały dla prac ogrodowych!
Selly 08:32, 07 paź 2014

Te rh , które sadziłam ostatnio kwitną na fioletowo. W innym miejscu mam jeszcze kwitnące na różowo oraz biało.
Mała przestroga apropo's sadzenia rh : Nie kupujcie kwaśnego torfu w Castoramie! Ponieważ to, co tam jest sprzedawane jako kwaśny torf, nie ma wcale niskiego ph!
Mam 5 krzaków różowych rh wsadzonych w torf kupowany w C i 1 szt wsadzoną obok w torf kupiony w normalnym sklepie ogrodniczym. Tylko ten jeden wygląda ładnie, pozostałe są zabiedzone, bo widać , że mają problem z pobieraniem składników odżywczych z gleby . Sprawdziłam więc ph i okazało się , że wcale nie rosną w kwaśnej ziemi. Zadałam sobie tyle trudu ,żeby je prawidłowo wsadzić. Zrobiłam im extra mieszankę tylko niestety torf kupowany jako rzekomo kwaśny wcale się nie był kwaśny. Czeka mnie więc ponowna praca. Ponowne wykopywanie dołów, robienie mieszanki i ponowne kupowanie torfu, ale i tak wolę to niż stracić rośliny.
Ech, wygląda na to ,że prawdą jest powiedzenie: "Praca w ogrodzie nigdy się nie kończy "
Selly 09:19, 08 paź 2014

Część wykopanych w zeszłym roku tulipanów , straciła oznaczenia , które miały służyć ku pamięci, jaki to gatunek Zatem na dwóch rabatkach wsadziłam " coś" tzn " jakieś" tulipany . Albo to rasowe China Town , albo pospolite czerwone zwyklaki , okaże się dopiero wiosną.
Selly 09:21, 08 paź 2014

Przedpłocie :
Selly 09:28, 08 paź 2014

Coś jeszcze kwitnie...
Selly 09:38, 08 paź 2014

Trochę dowodów na "ewolucję" w ogrodzie

Maj 2014. Mój przedogródek zaraz po podsadzeniu roslinek z własnego siewu i podziału.

Czerwiec i lipiec

No i październik 2014 ....
hanka_andrus 10:21, 08 paź 2014

Super zmiany, i to wszystko w jednym roku!

Zamawiam kawałek astra-marcinka niskiego białego. Mam taki na wymianę.Jest w realu ciut ciemniejszy, bardziej w fiolet.

A obok wrzosów co Tobie kwitnie? Kłosowiec?
Selly 11:43, 08 paź 2014

Koło wrzosów faktycznie rośnie kłosowiec.
A marcinkami z przyjemnością się podzielę ...
monitka 20:23, 13 paź 2014

Wypatrzyłam Artemis u Ciebie. Też ją mam, jest dosyć wysoka więc raczej na przód się nie nadaje.
Ładnie się wszystko zagęszcza u Ciebie a przedpłocie naprawdę imponujące.
Ewkakonewka 23:37, 13 paź 2014

Hej Selly piękne nasadzenia i ogrom pracy zrobine
Mogę prosić o opis wiaty na drewno, albo zdjęcie z bliska, jest intrygująca pozdrawiam z głębokiego lądu