Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 22:10, 04 lip 2013

JoannA napisał(a)
Aniu, przybiegłam do Ciebie z zaproszeniem na leżaczek i aż mi szczęka opadłą. Ależ Ty masz cudnie i tyle się dzieje. Wiewiórki rozrabiają, ptaszki mają prawdziwy raj, własne grzybki, robaczki niekoniecznie lubię. Piękne zakątki aranżujesz. Aż zaczęłam Ci zazdrościć takiej działki z ogromnym potencjałem, zawsze o takiej marzyłam ale M się sprzeciwiał.
Zaznaczam wątek i będę Ci dopingowała w Twoich poczynaniach.
Pozdrowienia przesyłam

Anulka napisał(a)
Aniu przedreptałam z rewizytą i od razu zachwyciłam się...ale masz dookoła leśnych przyjaciół a jak wesoło z wiewiórkami,nic tylko leżak i obserwacja co się dzieje dookoła No i ten zapach leśny...wdychałabym całą piersią,bo ja to musze wsiąść na rower i kawałek dojechać...a Ty masz pod ręką dosłownie we własnym ogrodzie i dookoła
Podziwiam trawnik,niesamowity kolor i pomyśleć,że wśród sosen,zacieniony częściowo i taki piękny...no i powodzenia w poczynaniach ogrodowych
A o jajeczkach z gniazdek też doczytałam,hi,hi
Pozdrawiam serdecznie..

Witajcie dziewczyny w moich skromnych progach

Joasiu Twój M pewnie sprzeciwiał się bo nie było dostępu do mediów, pewnie dojazd zimą utrudniony. Moja działka jest na końcu wioski i wszystko mam pod nosem włącznie z pięknym zapachem po deszczu.

I choć mam pewne ograniczenia w doborze roślin (cień, ziemia kwaśna i miejscami piach) to koffam mój lasek za wiewiórki rzucające we mnie szyszkami, ptaszki gnieżdżące się nad drzwiami, grzybki które nadają się tylko do oglądania oraz jaszczurki i padalce na widok których wzdryga się mój mąż.

JoannA 22:28, 04 lip 2013

Jaszczurki i żabki mieszkają na nowej działce od samego początku, lubię jak wygrzewają się na podjeździe na słoneczku. Rano budzi nas odłos żurawi, które zamieszkały w pobliskim bagienku, czaple i bociany brodzą w wodzie. Wiewióreczki przynoszą mi z lasu żołędzie i zakopują pod korą, wiosną mam mnóstwo siewek dębów.
M bardziej chodziło o omijanie drzew w trakcie budowy lub ew. ich wycinkę i znalazł mi działkę prawie w lesie co też mnie bardzo ucieszyło. Biegam teraz na poziomki i jagody, a i grzybki też już się trafiają, wysyp zacznie się niedługo, już widzę te pola maślaków, prawdziwki i podgrzybki,
Nie wiem co lepsze. Twój cień czy moja patelnia. I tu i tu ograniczenia w doborze roślin, ale my ogrodniczki poradzimy sobie
Świetnie sobie radzisz w swoim leśnym ogrodzie!
JoannA 22:29, 04 lip 2013

Idę na nocny spacerek z sunią, pachnie sosna i moja maciejka. Żaby będą mi skakać po nogach
Bogdzia 22:39, 04 lip 2013

Piekne zdjęcia nisamowitego nieba.Pozdrówka.
gierczusia 22:46, 04 lip 2013

A wiesz ,że niedawno widziałam taką hostę jak masz ale nie było nazwy .. Teraz już wiem ,że fire & ice .. Dzięki za info jest śliczna
gusiarz 09:34, 05 lip 2013

Wpadam z rewizytą, choć nieco opóźnioną. Wpadam i co widzę... sosny - moje ukochane drzewa - uwielbiam ich zapach w czasie letnich upałów...uwielbiam
Roślinka zadarniająca, choć raczej do cienia... ale do lasów pasuje jak ulał... to dereń kanadyjski
weronika77 22:18, 05 lip 2013

Mathildis, pytałaś mnie o firletki. Prawdziwy pokaz firletkowy u Irenki z Miłkowa, zajrzyj. Pozdrawiam.
polinka 15:41, 06 lip 2013

Macham weekendowo
Mathildis 16:27, 06 lip 2013

JoannA napisał(a)
Jaszczurki i żabki mieszkają na nowej działce od samego początku, lubię jak wygrzewają się na podjeździe na słoneczku. Rano budzi nas odłos żurawi, które zamieszkały w pobliskim bagienku, czaple i bociany brodzą w wodzie. Wiewióreczki przynoszą mi z lasu żołędzie i zakopują pod korą, wiosną mam mnóstwo siewek dębów.
M bardziej chodziło o omijanie drzew w trakcie budowy lub ew. ich wycinkę i znalazł mi działkę prawie w lesie co też mnie bardzo ucieszyło. Biegam teraz na poziomki i jagody, a i grzybki też już się trafiają, wysyp zacznie się niedługo, już widzę te pola maślaków, prawdziwki i podgrzybki,
Nie wiem co lepsze. Twój cień czy moja patelnia. I tu i tu ograniczenia w doborze roślin, ale my ogrodniczki poradzimy sobie
Świetnie sobie radzisz w swoim leśnym ogrodzie!

Pewnie że lepiej lub gorzej, ale sobie poradzimy
Mathildis 16:29, 06 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Piekne zdjęcia nisamowitego nieba.Pozdrówka.

Bogdziu, moje zdjęcia nie oddają w pełni tej ferii barw. Niebo wyglądało jakby płonęło. Szkoda że ten spektakl trwał tak krótko - około 4-5 minut.