Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 00:02, 09 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Na zimę tez kancików nie robię, I tak deszcz powymywa moją robotę, a oglądających przez zimęnie będzi. Chyba,że dzikie zwierzęta
A z prac innych, to chyba Twój spis u siebie powieszę do wykorzystania.
Pozdrawiam.

Fajnie Haniu że zajrzałaś
Dzień jest teraz krótki, a robienie kancików czasochłonne, lepiej inne rzeczy w ogrodzie porobić
Mathildis 00:10, 09 lis 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)

Bardzo,bardzo,bardzo podoba mi się to co napisałaś o wujku i Jego ogrodzie.Widać,że kochasz naturę i uważam ,ze to Twoje miejsce,ten Twój ogród jest właśnie taki jaki powinnaś mieć,naturalny,pachnący,swobodny,Nie narzucaj mu tego co mu nie służy,nie walcz na siłę z chwastami,kochaj go tak jak te piękne wiewiórki których to ja Ci "zazdraszczam".
Masz miejsce wyjątkowe.Nikomu nie musisz zazdrościć ani wkręcać się w ogrodowe trendy,kanciki,strzyzone formy i wszytsko "pod linijkę" To sa ogrody wykreowane od A do Z ,nie ma w nich właśnie tego ...klimatu ze zdjęcia.Ogród słuzy nam a nie my ogrodowi.Trzymam kciuki za Twój azyl

hahaha już się wkręciłam, ale spróbuję przekuć to w troszkę inną formę pasującą do mnie i do tego lasu... na przyszły sezon planuję zakup hamaka i ławki... by mieć miejsce do czytania
Mathildis 00:15, 09 lis 2014

polinka napisał(a)
Cebulowych i ja jeszcze nie mam posadzonych...Nie mam weny

Wyobraź sobie z listy z poprzedniej strony tylko tulipany zostały do posadzenia... tylko 30 szt. a nie mam pojęcia gdzie je posadzić.... no i może jeszcze trochę liści
Mathildis 00:26, 09 lis 2014

kachat napisał(a)
I jak tam dziś z robotą..? Mnie zostało już tylko zgrabienie igieł ze ścieżek i trawnika, zakopczykowanie róż i powiązanie w snopki miskantów. Jak dobrze pójdzie to może jeszcze dam radę posadzić ukorzenione hortensje pnące, chyba w ziemi będą miały większe szanse przeżycia niż w doniczkach...

Też zebrałam trochę nasion funkii - siedzą teraz w lodówce i czekają na styczeń. Posiałam zato RH i paprocie Pewnie wiele w tego nie wyjdzie, ale ile emocji w oczekiwaniu na wschody itd.

W piątek miałam małe prace społeczne więc w ogrodzie nic nie zrobiłam. Dzisiaj poszło nieźle zostały tylko tulipany i igiełki, które lecą cały czas, więc zgrabiam tyle na ile mam czas.
Sianie RH to dla mnie za duże wyzwanie, z funkiami będzie pierwsza próba
Mathildis 00:31, 09 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ładnie w tym Twoim lesie. Z charakterem.
Wuj pod drzewem z książką.

Hmm z charekterem... dziękuję
Wuja muszę zaprosić, żeby u mnie książkę poczytał, drzewo znajdę bez problemu, ale trawnik u mnie raczej skoszony
Mathildis 00:43, 09 lis 2014

Jeszcze zdjęcia z komórki

Pełno u mnie grzybów w lesie, wszystkie piękne szkoda, że w większości niejadalne

Mathildis 00:52, 09 lis 2014

aga_pe napisał(a)
Ania, znalazłam w końcu przepis

Przepis na masę solną z klejem do tapet:
- 1 szkl. mąki,
- 1 szkl. soli,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
- 1 łyżka oleju,
- 1 łyżka kleju do tapet (w proszku)
- ½ szkl. wody (mniej więcej)

Masę dodatkowo barwię barwnikami spożywczymi. Zaoszczędza to czasu przy "masówce"
Po wyschnięciu lakieruję

Aga dziękuję za przepis, Twoje aniołki już widziałam, ale jeszcze wrócę coś skrobnąć...
Może we wtorek uda mi się coś z młodym stworzyć
kachat 12:11, 09 lis 2014

Anka, mnie się tam ciągle marzy u ciebie ścieżka za tym pagórkiem na końcu trawnika... Czy tam coś jest/będzie? Taka wąska, wijąca się wśród gąszczu roślinności... Co wchodzę na twój wątek to myślę o tej ścieżce Coś jak tutaj.
Mathildis 15:19, 09 lis 2014

ścieżka już tam jest, ale wąziutka i taka nijaka... to takie trochę niefotogeniczne miejsce jak zrobię świeżą fotkę to wrzucę a na razie takie cóś (zaznaczyłam ścieżkę na czerwono)

jola54 23:59, 09 lis 2014

Aniu! Dziękuję za odwiedziny w moich skromnych progach.Ja u Ciebie bywałam nie razPozdrawiam