Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Gardener27 23:29, 17 kwi 2015

Ruda ma u Ciebie idealne warunki
U mnie wiewiórek brak za to w pracy często można je dostrzec przez okno jak harcują po drzewach
Za każdym razem jak trawnik załapie się na zdjęciu jestem pod dużym wrażeniem jego stanu Taka soczysta darń pod koronami drzew to rzadkość
Cebulowe pięknie kwitną ... u mnie wszystko w powijakach

Pozdrowienia zostawiam
kachat 23:30, 17 kwi 2015

No, w końcu rudą pokazałaś A tulipanki śliczne, moje wciąż tylko liśćmi się zielenią, ale nie tracę nadziei, że zakwitną

Na ostatnim zdjęciu z tulipkami strasznie duża twoja działka się wydaje, ile wy tam macie tych metrów..??
Mathildis 23:38, 17 kwi 2015

Jagodaa napisał(a)

Śliczna ona jest, ulubienica forumowa .

Ania, piękne tulipany rozkwitają, niezły łan. Mam nadzieję kiedyś taki posadzić . Wszystko zaczyna żyć i rozwijać się, mimo, że nie jest tak wiosennie, jak w zeszłym roku. Marzę, aby powygrzewać się w słońcu z kawą, spokojnie popatrzeć co by tu nowego wykombinować, a tu nici, weekend zimny ma być u mnie .

Tak, czy inaczej - Miłego!

Daje troszkę urozmaicenia w ogrodzie

trawka już wysoka - jutro będziemy kosić...
tak też tęsknię za wiosennym ciepełkiem u nas w tej chwili tylko +4, a w ciągu dnia choć bardzo słonecznie było chłodno, bo wiał dość silny zimny wiatr.
hiacynty i zawilce w rządeczku dla Ciebie:

Jagodaa 23:40, 17 kwi 2015

Mathildis 23:47, 17 kwi 2015

kachat napisał(a)
No, w końcu rudą pokazałaś A tulipanki śliczne, moje wciąż tylko liśćmi się zielenią, ale nie tracę nadziei, że zakwitną

Na ostatnim zdjęciu z tulipkami strasznie duża twoja działka się wydaje, ile wy tam macie tych metrów..??

U mnie angelique jeszcze w pąkach -dziś troszkę je wysprzątałam to może jutro cyknę zdjęcie - szafirki, które miały się z nimi pięknie komponować już w pełni kwitnienia i chyba z mojej aranżacji nici będą no chyba,że jakieś niezapominajki kwitnące dokupię

działka ma 0,5ha - dlatego ja w biegu do mety (jeśli chodzi o porządki ogrodowe) daleko na szarym końcu jestem - mam bieg pod górkę... albo z przeszkodami ... jak kto woli

Mathildis 23:54, 17 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)
Ruda ma u Ciebie idealne warunki
U mnie wiewiórek brak za to w pracy często można je dostrzec przez okno jak harcują po drzewach
Za każdym razem jak trawnik załapie się na zdjęciu jestem pod dużym wrażeniem jego stanu Taka soczysta darń pod koronami drzew to rzadkość
Cebulowe pięknie kwitną ... u mnie wszystko w powijakach

Pozdrowienia zostawiam

gdybym miała czas też częściej bym się im przyglądała
cały czas powtarzam, że jak na trawnik pod drzewami wygląda ślicznie, ale nie czarujmy się jego stan nie jest taki dobry, jak wydaje się na zdjęciach... troszeczkę się już zestarzał i przydałaby się porządniejsza renowacja

w powijakach powiadasz

wciąż nie mogę się doczekać prymulek no po prostu wciąż o nich myślę

Mathildis 23:58, 17 kwi 2015

Jagodaa napisał(a)

niestety nic więcej u mnie w rządku nie rośnie a raczej wszędzie jest lekki nieład
Mathildis 00:06, 18 kwi 2015

miałam zajrzeć jeszcze w kilka miejsc... 11 zakładek otwartych... ale moja oczka mówią już dobranoc...
admete 07:26, 18 kwi 2015

Aniu przybiegłam na zdjęcia .
Cudowna wiosna u Ciebie
i jaka trawka już dorodna .

Mam niedosyt pocykaj jeszcze ze trochę

buziaki zostawiam
kitek81 07:30, 18 kwi 2015

proszę, jaka piękna wiosna w lesie, chyba najpiękniejsza, jaką widziałam
a Ruda niemożliwa
pozdrawiam i miłego weekendu