Z przyjemnością każda para rąk się przyda kiedy będziesz w Wielkopolsce?
Ja też kocham go coraz bardziej... Wiewiórki też, a co do zajączka to na razie sprawdzamy czy się polubimy .
Melduję, że hortensje są i będzie ich więcej, RH są na razie starczy, azalie są i będzie więcej...
Chodziłam z aparatem i chłonęłam te piękne, ale rzadkie widoki
Las doskonały nie jest i dobrz bo za idealnością nie przepadam Dla bzu już chyba znalazłam miejscówkę, o parzydle myślę ale nie mogę się zdecydować - musiałabym najpierw w jakimś ogrodzie "na żywo" obejrzeć...
Tego leśnego nie widziałam, myślałam, że może u Ciebie na fotce zobaczę. Mam takie mniejsze dostane kiedyś, posadzone na tyłach przy kompostowniku, teraz się ładnie przebarwia, ma skromniejsze kwiaty niż to leśne.
bossski masz ten las, te promienie słońca które przedzierają się przez konary, tu mogłabym marzyc i pisac wiersze
A te zwierzaki leśne to do pozazdroszczenia, u mnie tez sporo jak na miejskie warunki ale u Ciebi to jest bajka!
Ja parzydło bardzo lubię. W Nałęczowie na Lubelszczyznie rośnie w prawie każdym ogródku- bajkowe są takie ogromne wieloletnie kepy! Zauważyłam, że dobrze czuje się w miejscach półcienistych. W pełnym cieniu rosnie słabiej i ma mniej atrakcyjne kwiatostany.
Aneczko, urokliwie by u Ciebie wyglądał na pewno !
U siebie podzieliłam w tym roku kępę tego leśnego - już czekam jak będzie wyglądała rabata w przyszłym roku,;
post: Dodany 21:21, 24 wrz 2015 https://www.ogrodowisko.pl/watek/4969-w-zielonej-aptece?page=9
żałuję baardzo, że zapachu tego pieknego laso-ogrodu nie da się przekazać jeszcze, więc oglądając te piękne widoki przywołuję sobie szum i skrzypienie takich strzelistych sosen, które pamiętam z licznych spacerów
pozdrawiam
witaj, pięknie u Ciebie, las nadaje olbrzymiego uroku, muszę znaleźć czas aby dokładniej przyjrzeć się Twojemu królestwu
ja też mam drzewa, ale posadzone przez nas ok 15 lat temu, czasem myślę, że można było lepiej przemyśleć nasadzenia...ale mam teraz jakby część parkową, 'las' iglasty i ogród, w ktorym najwięcej pracuję...
pozdrawiam