Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

laurowisnia 13:57, 27 paź 2015

Doskonały masz ten las, rzeczywiście taki bez to tylko na skrajek słoneczny albo przy domu.
Czy masz tam w nim parzydło leśne?
Mathildis 21:27, 27 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale pięknie u Ciebie ja na podobne drzewa muszę czekać ze 20 lat.....albo więcej

Szybko przeleci Dziękuję...

leon60 napisał(a)
Piękny ten Twój las

Las dziękuje

Juzia napisał(a)
Adoptuj mnie!!!

Z przyjemnością każda para rąk się przyda kiedy będziesz w Wielkopolsce?

mirkaka napisał(a)
Boże, taka działka to marzenie, wychowałam się na wsi, w lesie, kocham lasy sosnowe, jego zapach w upalne dni Wiewiórki biegające po drzewach i własny zajączek To co masz to cudowne miejsce do życia. Ja w takim miejscu sadziłabym jak najwięcej hortensji , rododendronów i azalii. Ziemia jest kwaśna, przepuszczalna, to jakby ich naturalne środowisko. Zawsze marzyła mi się taka leśna działka.
Będę do Ciebie częściej zaglądać

Ja też kocham go coraz bardziej... Wiewiórki też, a co do zajączka to na razie sprawdzamy czy się polubimy .
Melduję, że hortensje są i będzie ich więcej, RH są na razie starczy, azalie są i będzie więcej...
Mathildis 21:37, 27 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Twój las jest jak zaczarowany Niesamowity klimat

Tego poranka mgła ślicznie go zaczarowała

iwonaal napisał(a)
Pięknie

Muszę przyznać, że i ja, choć zwykle dość krytyczna, również byłam zachwycona

MarzenaG napisał(a)
przepiękne widoki,
zazdroszczę wolnego w takich okolicznościach

Pozdrawiam,

lojalna_ napisał(a)
Tak tajemniczo ....pieknie.....nic nie trzeba tylko patrzec .....

Chodziłam z aparatem i chłonęłam te piękne, ale rzadkie widoki

laurowisnia napisał(a)
Doskonały masz ten las, rzeczywiście taki bez to tylko na skrajek słoneczny albo przy domu.
Czy masz tam w nim parzydło leśne?

Las doskonały nie jest i dobrz bo za idealnością nie przepadam Dla bzu już chyba znalazłam miejscówkę, o parzydle myślę ale nie mogę się zdecydować - musiałabym najpierw w jakimś ogrodzie "na żywo" obejrzeć...

Sebek 23:28, 27 paź 2015

Uwielbiam tą grę światła
Juzia 08:01, 28 paź 2015

Prędzej Wilkopolska zjedzie do mnie
laurowisnia 09:42, 28 paź 2015

Ale on jest doskonały w swojej niedoskonałości.
Tego leśnego nie widziałam, myślałam, że może u Ciebie na fotce zobaczę. Mam takie mniejsze dostane kiedyś, posadzone na tyłach przy kompostowniku, teraz się ładnie przebarwia, ma skromniejsze kwiaty niż to leśne.
kasiek 10:14, 28 paź 2015

bossski masz ten las, te promienie słońca które przedzierają się przez konary, tu mogłabym marzyc i pisac wiersze
A te zwierzaki leśne to do pozazdroszczenia, u mnie tez sporo jak na miejskie warunki ale u Ciebi to jest bajka!
mirkaka 10:33, 28 paź 2015

Ja mam parzydło leśne -chyba, dostałam od znajomej, jest u mnie od wiosny, jeszcze nie kwitło, zobaczymy za rok jakie będzie
Filomena 11:38, 28 paź 2015

Mathildis napisał(a)

o parzydle myślę ale nie mogę się zdecydować - musiałabym najpierw w jakimś ogrodzie "na żywo" obejrzeć...

Ja parzydło bardzo lubię. W Nałęczowie na Lubelszczyznie rośnie w prawie każdym ogródku- bajkowe są takie ogromne wieloletnie kepy! Zauważyłam, że dobrze czuje się w miejscach półcienistych. W pełnym cieniu rosnie słabiej i ma mniej atrakcyjne kwiatostany.
Aneczko, urokliwie by u Ciebie wyglądał na pewno !
U siebie podzieliłam w tym roku kępę tego leśnego - już czekam jak będzie wyglądała rabata w przyszłym roku,;
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4969-w-zielonej-aptece?page=9

żałuję baardzo, że zapachu tego pieknego laso-ogrodu nie da się przekazać jeszcze, więc oglądając te piękne widoki przywołuję sobie szum i skrzypienie takich strzelistych sosen, które pamiętam z licznych spacerów
pozdrawiam

marzena 22:21, 28 paź 2015

witaj, pięknie u Ciebie, las nadaje olbrzymiego uroku, muszę znaleźć czas aby dokładniej przyjrzeć się Twojemu królestwu

ja też mam drzewa, ale posadzone przez nas ok 15 lat temu, czasem myślę, że można było lepiej przemyśleć nasadzenia...ale mam teraz jakby część parkową, 'las' iglasty i ogród, w ktorym najwięcej pracuję...
pozdrawiam