Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

EwaG 21:13, 21 kwi 2015

lena napisał(a)
Mysle ze trzeba zobaczyc jak ten swierk wyglada na zywo, jak sie pozniej rozrasta i jak szybko, jesli to karzelek to mozna dac wiecej ale trzeba zasiegnac informacji o tej odmianie ja bym dala troche bardzie w prostokat zeby lekko dochodzily do pol metra do hortensji, mozesz dac zwir u mnie hortensja radzi sobie ze zwirem ale mam mate pod zwirem wiec zbyt duzo wapna nie przechodzi do gleby.

Karzełek to na pewno nie jest, ale też nie jest bardzo duży. Nazywany jest świerkiem gniazdkowym. Rośnie wszerz, ale jak każdy świerk można go przycinać. Radziłabym tez odejść od stosowania zbyt wielu form na tak wąskim pasku. Co będzie w reszcie ogrodu? Orgia form i kolorów!
EwaG 21:16, 21 kwi 2015

Ensata napisał(a)
[b]A tuje Aurescens w szachownicę.

W jaką szachownicę? Stosuje się te tuje na żywopot, ale najlepsze tło to zielony żywopłot, cięty.
Ensata 21:20, 21 kwi 2015

EwaG napisał(a)

W jaką szachownicę? Stosuje się te tuje na żywopot, ale najlepsze tło to zielony żywopłot, cięty.
Ale ona ma żywopłot, którego ja bym nie wyrzucała. Tuje mają jedno zastosowanie?
lena 21:23, 21 kwi 2015

Orgia form i kolorow hahaha dobre! U mnie jest orgia form w stonowanych kolorach i wszyscy sie bardzo kochamy

EwaG napisał(a)

Karzełek to na pewno nie jest, ale też nie jest bardzo duży. Nazywany jest świerkiem gniazdkowym. Rośnie wszerz, ale jak każdy świerk można go przycinać. Radziłabym tez odejść od stosowania zbyt wielu form na tak wąskim pasku. Co będzie w reszcie ogrodu? Orgia form i kolorów!
EwaG 06:25, 22 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Ale ona ma żywopłot, którego ja bym nie wyrzucała. Tuje mają jedno zastosowanie?

No i nadal nie wiem o jaką szachownicę chodzi? Tu jest zbyt wiele wątków i spraw, by sie zorientować trzeba przewertować wiele stron.
Kostki z żywotników? Trudno żywotnik pokrojowy ('Aurescens' ma formę stożka), który dorasta do kilku metrów trzymać w ryzach kostki.
EwaG 06:26, 22 kwi 2015

lena napisał(a)
Orgia form i kolorow hahaha dobre! U mnie jest orgia form w stonowanych kolorach i wszyscy sie bardzo kochamy

To była uwaga ogólna, skierowana do osby, która dopiero (jak się domyślam, zaczyna tworzyć swój ogród. Twojego ogrodu nie znam wogóle, ale pooglądam sobie tę orgię form i ogrzeję się w atmosferze miłości .
LusiSylwia 07:24, 22 kwi 2015

chyba jednak nikt nie zechce mi pomóc no cóż
EwaK1984 07:49, 22 kwi 2015

EwaG napisał(a)

To była uwaga ogólna, skierowana do osby, która dopiero (jak się domyślam, zaczyna tworzyć swój ogród. Twojego ogrodu nie znam wogóle, ale pooglądam sobie tę orgię form i ogrzeję się w atmosferze miłości .

Wszystkie uwagi biorę do serca i postaram się nie strworzyć ofgii form i barw Cenna uwaga
lena 13:06, 22 kwi 2015

Zapraszam serdecznie i tez licze na cenne uwagi

EwaG napisał(a)

sarenka 15:51, 22 kwi 2015

Nie wiem cy to odpowiednie miejsce na te pytania, ale szukam gdzie w okolicach Wołomina można kupić w dobrej cenie trzmielinę na pniu, hortensje bukietowe i bukszpany? Jakoś w necie nie umiem znaleźć. Rabata u mnie póki co to sama przekopana i wyrównana ziemia...
Będę wdzięczna za pomoc