Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Gardenarium 20:02, 09 sty 2017

Do półcienia

orliki, jarzmianki, ciemierniki, przywrotnik ostroiklapowy, parzydło leśne, tawułki, bodziszki, naparstnice, żurawki, tojady, bergenie i z tego artykułu'

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/468-urocze-ogrody-w-cieniu

Instagram Ogrodowiska
Kokesz 20:53, 09 sty 2017

Danusiu, mogłabyś rzucić fachowym okiem na moje wypociny:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6265-osiedlowy-ogrodek?page=13
Z góry dziękuję
asiak 21:19, 09 sty 2017

Gardenarium napisał(a)
Do półcienia

orliki, jarzmianki, ciemierniki, przywrotnik ostroiklapowy, parzydło leśne, tawułki, bodziszki, naparstnice, żurawki, tojady, bergenie i z tego artykułu'

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/468-urocze-ogrody-w-cieniu

Danusiu, bardzo Ci dziękuję Kochana jesteś
Aga 08:25, 10 sty 2017

Witam Chciałabym oddzielić warzywnik od rabaty z różami ale nie wiem jakiej rośliny użyć najlepiej aby była zimozielona nie była wyższa nic 100cm i dawała ładne tło dla róż.Myślałam też może jakiś ładny płotek zamiast rośliny?hmmm proszę o podpowiedz.
Marcin89 18:58, 10 sty 2017

Żywopłot z cisa.
Gardenarium 19:06, 10 sty 2017

Mur ze starej cegły.

Instagram Ogrodowiska
malgol 12:52, 11 sty 2017

Wiosna chciałabym przemeblować rabatke z malinowymi rózami The Fairy Dance. Myślałam, żeby dodać im trawy...ale jakie?Czy molinia Variegata albo sesliera jesienna będzie pasowała? Rabata jest od zachodu i ze słońcem szału nie ma Poradżcie prosze
Gardenarium 13:27, 11 sty 2017

Ten kolor jest w internecie różnie prezentowany, napoisałaś, że malinowy. Tez bym tak ujęła. Bardziej czerwony niż różowy.

Skoro nie ma za dużo słońca to pasują brązowe turzyce albo zielono-białe
C. morrowii 'Variegata" czy 'Ice Dance' pomiędzy. Będzie zimozielono i ostre punkty czerwone na tle turzyc.

Instagram Ogrodowiska
malgol 14:50, 11 sty 2017

Dziękuję Danusiu Liczyłam, że w końcu uda mi się znaleźć miejsce na molinię albo seslierę bo wszyscy je zachwalają ,ale skoro uważasz inaczej to zrobie jak proponujesz
Trudno, molinia i sesliera widać mi nie jest pisana
Danusiu, a z brązowych turzyc to która wytrzyma takie warunki świetlne?
Gardenarium 16:01, 11 sty 2017

malgol napisał(a)
Dziękuję Danusiu Liczyłam, że w końcu uda mi się znaleźć miejsce na molinię albo seslierę bo wszyscy je zachwalają ,ale skoro uważasz inaczej to zrobie jak proponujesz
Trudno, molinia i sesliera widać mi nie jest pisana
Danusiu, a z brązowych turzyc to która wytrzyma takie warunki świetlne?

Seslerię trzeba skubać, wśród róż nie będzie to dobrze wyglądało, bardziej jak śmietnisko a nie jak kompozycja. Mam tę seslerię. Leży, chociaż jest na słońcu. Polecam to, co bym sama wsadziła w te róże.

Z brązowych każda, bo one lubią cień, kolor nie znaczy że lubią grzać się w słońcu. Kolor będzie i w półcieniu.

Nie pisz trudno, że nie jest Ci pisana. Przymusu nie ma. To że wszyscy chwalą, to nic, ale tu się nie nadaje. Ale jak pisałam, przymusu nie ma. Na oslep nie leć w owczym pędzie i podejdź do swojej sprawy indywidualnie.

Mnie się podoba moja propozycja z czerwienią, cudna jest.

A jak jeszcze wydasz dużo kasy na konwalnik czarny na brzegu, to już będzie czad, ale kosztowny. Dobrze radzę. Nie sadź seslerii tylko dlatego, że ma ją Marzenka

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies