Witam i ja potrzebuję Waszej pomocy i nie ukrywam, że liczę na podpowiedź samej Szefowej.
Planuję zająć się przeróbką poniższej rabaty bo to co na niej jest obecnie nie sprawdza się. Rabata jest pod oknem jadalni strona wschodnia częściowo pod dachem i światła tam nie za wiele. Rabata ma długość 3,80 m szerokość w najszerszym miejscu 2,00 m. Po lewej stronie rośnie jodła koreańska szkoda mi je trochę wywalać choć trochę zaczyna łysieć od prawej dolnej strony ale może jeszcze dam jej szansę i zacznę zagęszczać poprzez systematyczne podcinanie? Na obwódce rośnie lirope ale nie wiem czemu mimo, że ma już 3 lata nie kwitnie więc może wywalić? Ketmie też tu bujnie nie rosną wiec czas im znaleźć lepsze miejsce. Tak na prawdę to zostawiła bym tu tylko czerwone kulki(tak go przytnę na wiosnę) berberysu, hortensję bobo no i jodłę, którą jeśli się nie sprawdzi zamienię później na jakiś stożek. Tak to wygląda obecnie
i z drugiej strony od strony tarasu łączy się z małą rabatką z miłorzębem podsadzonym kocimiętką i to zostaje ta zielona skrzynka w rabacie to od nawadniania
przyszedł mi do głowy taki pomysł ale nie wiem czy to ma jakiś sens
proszę podrzućcie jakieś pomysły