Trawy: miskant chiński gracilimus plus zawilce japonskie Honoribe Jobert lub inne z tej grupy wysokie ok 90 cm różowe , lub perovska z różami rózowymi parkowymi, do tego przdałoby się coś w dodatku zimozielonego? tuja aurea nana? przyjać tę samą zasadę powtarzalności,Widzisz coś takiego?
Dzięki za zainteresowanie tematem. Stawiałabym na coś niższego te wysokie trawy odpadają. Nie chcę żeby zasłoniły ten murek. Coś niższego. Ten murek nie jest wysoki ma 45-50 cm
Beatko, to może obsadź żurawką w żółto-cytrynowym kolorze, przetykaną czarnym konwalikiem?
wydaje mi się, że tam potrzeba koloru, a murek będzie fajnym tłem... a żurawki są bardzo wdzięczne, utrzymując kolor przz cały rok
O to może całkiem fajnie wyglądać. Czy znasz jakąś odmianę co by się słońca nie bała bo tam w lato to patelnia. A co jeszcze myślisz o cebulowych żeby tam posadzić . Czy będzie za pstro?
Beatko, ja niestety przy precyzyjnym wyborze roślin nie pomogę, bo się nie znam u mnie żółta żurawka Lime-rickey rośnie w półcieniu, w słońcu rośnie Caramel, a bordowe Gunsmoke i jeszcze jakieś w słońcu były przypalane więc właśnie zmieniają lokalizację. Natomiast obiektem absolutnego zachwytu są dla mnie Citronelle z Danusi ogrodu... ale ja u siebie takowych nie mam.
Z Carexami też zapowiada się ciekawa kompozycja trzymam kciuki!