Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Gardenarium 20:02, 04 wrz 2018

Nie planować, zrobić listę konkretnych roślin w tym kolorze plus wypełnienie (delikatne kwiaty, mgiełka) i sadzić powtarzając po kilka szt. Przepleść nieregularnie ostnicę.

Zajrzyj na mój wątek Moja Anglia to od razu załapiesz o co chodzi.

Instagram Ogrodowiska
aneczka_a 20:29, 04 wrz 2018

Kochani ponawiam pytanie, bo chyba zginęło w tłumie Upolowałam piękną, wysoko szczepioną brzozę youngii, chcę ją posadzić przy tarasie, poradźcie czy dobrym towarzystwem będzie kosodrzewina (np. pumilio), rozchodnik i rozplenica (hameln lub little bunny) Dadzą przy niej radę?
pawel2806 20:39, 04 wrz 2018

tak te rośliny powinny sb poradzić, chociaż po przygodach z osnują to kosodrzewinę osobiście odradzam
Little bunny będzie lepsza bo jest niższa- lepiej wyeksponuje pień brzozy
SlonecznyOgrod 21:32, 04 wrz 2018

pawel2806 napisał(a)
Znam twój ogród i szpaler hortensji pod wiąami, cicho podglądam

No to fajnie
Kiedyś też nie wiedziałam co z czym i jak , tutaj otrzymałam pomoc, teraz chętnie podpowiadam
SlonecznyOgrod 21:40, 04 wrz 2018

sarenka napisał(a)
Daria, to ta moja część prawie przygotowana juz

Dobra , nie ma zgody to nie
Pogadamy za rok
Hortensje się zmieszczą. Ale same hortensje to będzie nudno, coś jeszcze by się przydało, bo hortensje kwitną dopiero lipiec/sierpień. Do tego czasu będzie nieciekawie.
Te rośliny, które chcesz jeszcze zmieścić możesz przecież posadzić obok.
aneczka_a 10:05, 05 wrz 2018

pawel2806 napisał(a)
tak te rośliny powinny sb poradzić, chociaż po przygodach z osnują to kosodrzewinę osobiście odradzam
Little bunny będzie lepsza bo jest niższa- lepiej wyeksponuje pień brzozy

Dziękuję, też przychylam się bardziej w stronę niższej trawki o kosodrzewinach pomyślałam bo mam kilka, co roku wyłamuje im pędy i ograniczam wzrost i dzięki temu są takie małe zwarte, a niedrogie pomyślę..
Mariusz72 10:09, 05 wrz 2018

Mam pytanie co można posadzić tym miejscu żeby podnieść rabatkę np. może coś na pniu? Proszę o poradę. Posadzone rośliny to azalie schneewittchen białe, runianka i obwodka z bukszpanu.
pawel2806 12:58, 05 wrz 2018

Ja jak zawsze będę wierny grabom fastigiata albo frans fontaine
martha_s 14:45, 10 wrz 2018

Witam
Dopiero zaczynam moją przygodę z ogrodem. Proszę o pomoc. Rabata przed żywopłotem mieszanym - tuje smaragd 10szt - świerk serbski 7 szt - tuje smaragd 11szt - co posadzić przed? Poradźcie proszę
Na tle 10 tuj pomyślałam żeby posadzić od lewej 3 różaneczniki, dalej coś na pniu np. wierzba hakuronishiki, dalej 3 kule bukszpanu a przed wszystkim żurawki w dwóch - trzech odcieniach
MonikaR 11:18, 11 wrz 2018

Dzień dobry

to mój drugi post, więc proszę o wyrozumiałość, tak sprawnie idzie mi śmiganie po forum, że nie wiem gdzie pierwszy pisałam

proszę o poradę w pewnej kwestii, chodzi o duży skos na mojej działce. Narysowałam wcześniej orientacyjne kształty rabat, ale po dokładnych pomiarach w rogu wychodzi bardzo duża rabata. Nie wiem czy będę umiała ją ładnie zagospodarować. Szefowa była przychylna moim planom, ale teraz sama nie wiem czy to będzie miało sens.

tak to sobie zaplanowałam

ten skos, dał mi jednak do myślenia

może ktoś świeżym, łaskawym okiem zerknie na te moje bazgroły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies