Pomarancza
23:43, 28 maj 2020
Witajcie 
Nie miała baba kłopotu, to zaczęła rozkminiać, jak skrócić optycznie trawnik...
Przy najbardziej "reprezentacyjnej" rabacie mam taki długi, wąski pas trawnika. Drażni mnie. Denerwuje. Spać nie daje. Przypomina mi wielką gąsienicę...
Do tego końcówka jest totalnie zaniedbana i do zrobienia od nowa.
Wykombinowałam, żeby może przy podjeździe zostawić tylko mały trawniczek w kształcie koła a resztę trawnika oddzielić od tego koła rabatą. Takie dwa niezależne trawniczki połączone ścieżką przez rabatkę
Czy to byłoby ok?
Koło zaznaczone kostkami nie jest za małe, nieproporcjonalne? Nie wygląda groteskowo? Ze względu na usytuowanie szamba i domu ciężko zmieścić większe.
A może lepiej w ogóle inny kierunek obrać?
- widok z głębi ogrodu - za plecami jeszcze kawałek tego trawnika się ciągnie. W tle koło zaznaczone kostką.

- z góry:
Taki obrazek widać po wejściu na posesję:
A tak bym to sobie wyobrażała:
Doradźcie coś, proszę

Nie miała baba kłopotu, to zaczęła rozkminiać, jak skrócić optycznie trawnik...
Przy najbardziej "reprezentacyjnej" rabacie mam taki długi, wąski pas trawnika. Drażni mnie. Denerwuje. Spać nie daje. Przypomina mi wielką gąsienicę...
Do tego końcówka jest totalnie zaniedbana i do zrobienia od nowa.
Wykombinowałam, żeby może przy podjeździe zostawić tylko mały trawniczek w kształcie koła a resztę trawnika oddzielić od tego koła rabatą. Takie dwa niezależne trawniczki połączone ścieżką przez rabatkę

Czy to byłoby ok?
Koło zaznaczone kostkami nie jest za małe, nieproporcjonalne? Nie wygląda groteskowo? Ze względu na usytuowanie szamba i domu ciężko zmieścić większe.
A może lepiej w ogóle inny kierunek obrać?
- widok z głębi ogrodu - za plecami jeszcze kawałek tego trawnika się ciągnie. W tle koło zaznaczone kostką.

- z góry:

Taki obrazek widać po wejściu na posesję:

A tak bym to sobie wyobrażała:

Doradźcie coś, proszę