Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 22:00, 12 paź 2013

Łukaszek, pokaż mi który to ten berberys Tiny Gold, ok? Tylko mi to tak paluchem musisz pokazać, bo przelezę i nie zauważę O jejusiu, jakie boskie te Twoje żurawki Zazdroszczę i pozdrawiam
Luki 22:17, 12 paź 2013

Kasiu nie mam zdjęcia z bliska, ale w serialu pt Jesień w ogrodzie jest uchwycony

Mało mam ostatnio czasu, czytam wszytskie wątki, żeby być na bierząco, ale tylko czasami zostawiam jakiś ślad. Posadziłem w tym tygodniu wszystkie tulipany i uzbierało się ich prawie setka, sam byłem zdziwiony tym bardziej, że nie przepadam za cebulowymi (pomijając lilie ) na koniec stwierdziłęm, że posadziłbym jeszcze z chęcia dużo więcej Rabaty powoli robią się puste, dużo bylin już powycinałem.
Kolejny rok mija i straszna nostalgia mnie chwyciła..... same zmartwienia, ale to nie miejsce na takie sprawy, teraz zdjęcia

Wspominany Tiny Gold prawie na pierwszym planie

Luki 22:22, 12 paź 2013

Ktoś chętny do zgrabiania liści po tej leszczynie

Najmniej lubiana częśc mojej działki, ale to już za budynkiem gospodarczym, rabaty głownie powstają z tego co jest wyrzucane z przedniej części działki

Luki 22:25, 12 paź 2013

Zrobiłem sobie dzisiaj liste z planowanymi żurawkami na przyszły rok.... wszyło mi ponad 40 odmian mus zakładać specjalny fundusz na żurawki

Kira Green Tea

Kira Oak Forest

Gaugin
malgorzata_s... 22:29, 12 paź 2013

Łukasz te wyrzutki urocze są. Nie ukrywaj tej części bo jest bardzo klimatyczna. A ta leszczyna piękna. Co tam liście jak tak zdobi A na jabłoni takie bogactwo jabłek.
Luki 22:30, 12 paź 2013

Solar Power

Paprika

Malachite

Stoplight

Guardian Angel
agatanowa 23:26, 12 paź 2013

Łukasz, w każdym zakątku ogrodu jest bardzo ładnie. Jesień wygląda u Ciebie wspaniale w tych przebarwieniach. A rabata ogrodowiskowa też - właśnie ta tawuła ją podkręciła (Zdaje się, że) berberys pod wierzbą też daje czadu! To chyba moje ulubione zdjęcie. Oprócz matki jabłoni
Co to za jabłoń? Dobre jabłucha daje?
Kondzio 23:31, 12 paź 2013

piękna jesień u ciebie i śliczne żurawki hi hi hi
monteverde 23:31, 12 paź 2013

Luki napisał(a)
Zrobiłem sobie dzisiaj liste z planowanymi żurawkami na przyszły rok.... wszyło mi ponad 40 odmian mus zakładać specjalny fundusz na żurawki

Kira Green Tea

Kira Oak Forest

Gaugin

Twoje żurawki są piękne fundusz funduszem, ale czy będziesz miał miejsce na te 40 sztuk? pozdrawiam
Luki 23:45, 12 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukasz te wyrzutki urocze są. Nie ukrywaj tej części bo jest bardzo klimatyczna. A ta leszczyna piękna. Co tam liście jak tak zdobi A na jabłoni takie bogactwo jabłek.

Jak liście leszczyny opadną, a jest sucho i słonecznie, to ich grabienie jest super zabawą Jabłoń w tym roku obficie obrodziła. Będę troszke przerabiał w przyszłym roku te rabaty, największy prolem to ich głębokość max 60cm i nie ma jak zasłonić tego paskudnego ogrodzenia. Zobacze jak winobluszcz będzie się sprawował w innym miejscu to może i tutaj zagości