Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 15:28, 06 paź 2013

Aniu też nie mam później gdzie przesadzać już kilka krzewów siedzi w doniczkach i nie mam co z nimi zrobić, a bardzo mi się podobają.
boguslawa_ma... 15:33, 06 paź 2013

Łukaszu a gdzie takie tanie żurawki kupujesz?Ja teraz kupiłaza 3 zł ale taka mała że przez lupe można patrzeć-a może to żuraweczka? luknji do mnie
Luki 15:36, 06 paź 2013

Niech się tylko przyzna ten, który wymyślił to, że muszę przerobić cztery semestry w dwa to powiesze...... Jak sobie pomyśle ile za kilka dni czeka mnie pracy... a jeszcze tulipany do posadzenia i koniecznie musze jechać po bukszpany na kulki i kostki, które u Marzenki strasznie mi się spodobały. Co z nimi zrobie to nie wiem na razie będą sobie rosły w przechowalni na tyłach ogrodu. O warzywnik ja nie mam czasu dbać, a domownicy jakoś mało zainteresowani. Przynajmniej bukszpany będą ładnie rosły.
Wczoraj cały dzień sprzątania na podwórku, koszenie, grabienie itp na koniec chciałem przesadzić kule bukszpanu na nowe miejsce to zostałem pierwszy raz w tym roku oprotestowany, żeby zostawić go w spokoju teraz będzie trzeba postawić przed faktem dokonanym Strzeliłem sobie też akcent ogrodowiskowy w pokoju
Zdjęć nie mam żadnych... nie ma co fotografować.....
Katkak 20:20, 06 paź 2013

Hej Łukasz, dzięki za odwiedzinki i cenne podpowiedzi Mam nadzieję, że będziesz zaglądał częściej Ja czasem odwiedzam Cię, choć nie zawsze zostawiam ślad
gierczusia 18:42, 07 paź 2013

Oj nie wierzę ,że w tak ładnym ogrodzie żurawkowym nie ma co fotografować
Luki 20:35, 07 paź 2013

Katkak napisał(a)
Hej Łukasz, dzięki za odwiedzinki i cenne podpowiedzi Mam nadzieję, że będziesz zaglądał częściej Ja czasem odwiedzam Cię, choć nie zawsze zostawiam ślad

Oczywiście będę zaglądał. Ja też zaglądam do wielu ogrodów i nie zostawiam śladu, teraz tym bardziej bo czasu jak na lekarstwo, ale teraz nie ma wymówek muszę się zebrać w sobie i podjąc wszystkie działania

gierczusia napisał(a)
Oj nie wierzę ,że w tak ładnym ogrodzie żurawkowym nie ma co fotografować

Żurawki to prawie zawsze są ładne, ale reszta już powycinana lub przemrożona. Zrobie kilka zdjęc, ale chyba dopiero w środe, jutro wracam niestety po ciemku.

Posadziłem dzisiaj 15 bukszapnów będzie co formować. Małe krzaczki, ale bardzo lubie patrzeć jak z roku na rok powstaje z nich coś ciekawego, to chyba jedyna rzecz, w której jestem tak cierpliwy i potrafie poczekać w spokoju
Planów i obowiązków na ten tydzień masa i jeszcze w piątek czeka mnie zabieg chirurgiczny u dentysty brrr, żeby tego było mało dałem się dzisiaj wepchnąc w zbieranie zapisów i pięniędzy w akcji ksiązki za pół ceny na moim wydziale. Nawet sobie nie przypominam reszty rzeczy, które muszę zrobić
elzbieta_g 21:05, 08 paź 2013

Witaj, Łukaszku mam pytanie czy teraz mogę podzielić żurawki czy poczekać do wiosny
ewsyg 21:16, 08 paź 2013

A Ty ciągle chcesz coś zmieniać
Luki 21:27, 08 paź 2013

elzbieta_g napisał(a)
Witaj, Łukaszku mam pytanie czy teraz mogę podzielić żurawki czy poczekać do wiosny

W dzieleniu o tej porze jest ryzyko, ja w zeszłym roku próbowałem i skończyło się powodzeniem, ale zostały rośliny mateczne, sadzonki były tylko odrywane. Nie wiem co tak na prawde powiedzieć, ale jeżeli chcesz podzielić całą rośline to lepiej poczekać do wiosny dla pewności. Nie wiadomo jaka będzie zima i szkoda było by stracić sadzonki. A na próbe możesz coś oderwać pojedyńczą sadzonke i spróbować, straty wielkiej raczej nie będzie, a będzie o jedną roślinke więcej.
Luki 21:29, 08 paź 2013

ewsyg napisał(a)
A Ty ciągle chcesz coś zmieniać

Zawsze i prawie wszędzie
Muszę rozebrać murowane obrzeże i poszerzyć rabate. Gdzieś żurawki muszę pomieścić Jeszcze kilka innych zmian będę robił, ale żądne rewolucje na razie się nie szykują. Może w przyszłym roku drugi jałowiec pójdzie pod piłe