Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Bogdzia 21:54, 15 cze 2016

Cudne te czosnki z przetacznikowcem , a ja swojego gdzies posadziłam i nie wiem gdzie a on tez sie nie ujawnia.
Luki 22:29, 15 cze 2016

Paweł wcale się nie dziwię, że czasu brakuje bo podlewanie przy takich deficytach wody jest uciążliwe. U mnie wody w stuni nie za wiele, ale deszcz co jakiś czas pada, więc nie narzekam nawet na to, że parna mokra pogoda grzybom sprzyja.
Rabate możesz kopiować nie zabraniam

Aniu jesienna dostawa musiała obyć się bez pomyłek, ta z jesiennych golasów najładniej ruszyła, a krzaczek wydawał się średni przy sadzeniu.
Ja jakoś nie mam szczęścia do namacalnego kupowania róż. Nigdy nie ma tego co bym chciał, a róż bez planu na pewno nie kupię

Bożenko ten przetacznikowiec to typowy zakup w chwili słabości posadzony gdzie było troszkę miejsca i udało się z dobrym skutkiem
Luki 22:35, 15 cze 2016

Jakiś tydzień temu szczęśliwie skończyłem walkę z gąszczem chwastów, a nawet dywanami. Nawet nie zdążyłem od nich psychicznie odpocząć, a bylinowa znów cała w małych chwościkach, na korze nie ma tak źle.
Dwa wiaderka dzisiaj poszły, przesadziłem do tego miskanty, wiem, że to kiepski termin, ale nie mogłem patrzeć na te biedoty z pojedynczymi ździebełkami. resztę mam ochotę wywalić, rozplenice coś też ruszyły, ale jak dla mnie na śmietnik tylko się nadają.
Od wczoraj pogoda na zmianę deszczowa z parnym powietrzem, roślinki rosną ale grzybki się już czają na dodatek znalazłem dzisiaj jakieś gąsienice na rozchodnikach. Pierwszy raz widzę takie paskudztwo, zebrały się w pajęczynkach na czubkach pędów.
Zana 23:01, 15 cze 2016

Łukasz mroczna bylinowa wieczorową porą robi piorunujące wrażenie. Zdjęcie czochów z przetacznikowcem miszczostwo
kasiek 23:15, 15 cze 2016

Luki napisał(a)
Tak dla odmiany pozachwycam się czymś w moim ogrodzie. Po ósmej wracając z nieprzyjemnych prac ogrodowych w drugim ogrodzie tak zapatrzyłem się na rabatę, że musiałem skoczyć po aparat bo tak świetnie wyglądała.
Jak już będę zanudzać tą rabatą to proszę mnie kopnąć

Róże opanowane przez szałwie, nie spodziewałem się takich olbrzymów z siewek

O kurcze - brak słów - przepiekne połączenia - zachwyt uzasadniony
alis 23:40, 15 cze 2016

Luki napisał(a)
Okropny gąszcz się zrobił, a Kindzia w zeszłym roku mi powiedziała co mam takie luzy między różami a ja nic nie dosadziłem bo siewki to miały samowolkę

Czochy Globmaster dają kolor kolejny tydzień, ale powoli zbliża się ich koniec, ale kolorystycznie zaczyna je zastępować przetacznikowiec wirginijski. Bardzo polubiłem tą bylinę...

... bardzo delikatny, ale masywny gabarytowo akcent na rabacie. Piękna ciemna zieleń liści, rusza już wczesną wiosną i tworzy gęste kępy bardzo oryginalnych liści i w zeszłym roku nawet nie brzydł przekwitając bo po ścięciu samych kwiatostanów zakwita ponownie

I znowu przed snem takich cudowności się naoglądam, ech, zachwycająca ta rabata, będę do znudzenia to powtarzać
Kawa 10:08, 16 cze 2016

hej Łukasz powiedz ID przycinaleś czy skubałeś?
przetacznikowiec bosski
pysznogłówka taka wielka???? nie zauważyłam cię
JulkAd 18:20, 16 cze 2016

Luki napisał(a)

Julka macham energicznie busz się robi straszny, ale jeszcze po rabacie da się spacerować chociaż czasem przydają się te lata spędzone nad gimnastyką
Niebieska szałwia to Blue Queen siewki o wiele sztywniejsze od tych posadzonych z doniczek. Potrzebowały czasu tylko od jesieni, aby tak wyrosnąć. Różowa szałwia to Rosenwein, ale ta się pokłada i już mam powiązaną, mimo to ładna

Dzięki zanotowałam
Luki 22:11, 16 cze 2016

Anula taki komplement od Ciebie to tak podwójnie bo zdjęcia Ty robisz znakomite

Kasiu na razie niebiesko, ale powoli rozkręcają się inne kolory

Alicjo w weekend na pewno będą nowe zdjęcia i myślę, że już z różami, ale szałwia coraz bardziej je pożera

Kamilo Ice Dance cięty, ale nie tak wcześnie jak to w tym roku na forum było popularne, ja dopiero ścinam jak widzę, że idą nowe przyrosty, około końca kwietnia, chociaż o dwóch zapomniałem i muszę teraz skubać
Pysznogłówka jest ogromna, ma chyba ponad 130cm

Julka
malgorzata_s... 15:05, 17 cze 2016

Łukasz twoja bylinówka powala. Jak to zrobiłeś że tak wygląda. Moja wygląda jak bajzelek. Monardy przerosły hortensje jeżówki jakieś marne.
nakaz chyba dałeś roślinkom aby równiutko rosły