Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 22:14, 05 paź 2016

Reniu dziękuję, na szczęście na razie pogoda nie sprzyja, więc nie ma mi niczego żal
Katkak 22:41, 05 paź 2016

Łukasz, o co chodzi z oczyszczaniem róż? JEszcze tego nie wiem . Listki pozostałe się im obrywa, czy co? Ciekawa jestem co lubisz czytać .
anna_t 10:35, 06 paź 2016

Kasiu Łukaszowi pewnie chodzi o wyzbieranie spod krzaczka wszystkich opadłych porazonych listkow, uschnietych płatkow. wtedy ryzyko chorób grzybowych na przyszły rok sie zmniejsza
Pluszakowa 11:01, 06 paź 2016

Łukasz zdrówka wojtek rzeczywiście brzmi to strasznie brrrr....
AgataP 11:07, 06 paź 2016

Luki napisał(a)
Wojtku brzmi przerażająco, jakaś cześć strzeliła czy coś na ziemi leżało?

Agato na szczęście ja nie połykam książek w takim tempie to mogę spać spokojnie i zostać przy papierze ostatnio też chęci na czytanie nie było to zapas mi się zebrał, jak jeszcze zamówienie dotrze to będę miał zapas do przyszłego roku a to z 11 książek będzie.
Ja to się sobie dziwie, pierwszy raz jesienią nie mam takiego parcia na prace ogródkowe... spływa to po mnie jak deszcz za oknem

A wiesz że jest i tak u mnie, potrzebuję tydzień na ogarnięcie tematu ogrodu ale bez ciśnienia. Potem to już liście do grabienia, kopczyki i czekanie na zimę

Łukasz czosnki do hortek to chyba dobra koncepcja? Chodzi mi o te ich niewyjściowe liście Miały iść na rabatę przy wjeździe, ale ponieważ realizację odłożyłam na przyszły rok to muszę szukać im innego miejsca.
Luki 12:28, 06 paź 2016

Kasiu czyszczenie róż to oberwanie dokładnie wszystkich liści i wyzbieranie tego co pod nimi, zawsze to jakieś zwiększenie szans na zdrowsze róże w przyszłym sezonie. Mnie na dodatek podobają się takie czyściutki róże, schludniej to wygląda niż z takimi pozostałościami liści. Później pozostaje tylko nasypać kopczyki gdy zaczną się mrozy w dzień
Co czytam? Głównie fantastykę, ale czasem inne książki też wpadną w rękę, ale zazwyczaj są to przypadki, które wpadną mi w rękę i zaintrygują

Aniu dokładnie o to mi chodziło.

Magda dziękuję, w sumie to najbardziej irytujący jest katar nie katar

Agato czosnki w hortensjach to bardzo dobry pomysł, ale u mnie tak do końca hortensje tych liści nie zasłaniają, chociaż aż tak bardzo one mnie nie irytują.
Muszę Ci podziękować, bo chciałem poszukać tego zestawienia u mnie, ale nie mam takiego zdjęcia by było to dobrze widać, ale przy okazji pooglądałem sobie zdjęcia z późnej wiosny i humor od razu mi się poprawił
Będzie co wspominać zimą by humor sobie poprawiać
tulucy 22:49, 06 paź 2016

Przywitam się podglądałam sobie tylko do tej pory, ale po kompozycjach dla Ani Pergolowej postanowiłam się odezwać, a utwierdziłam sięcpo deklaracji przywiązania do papieru czytniki też nie dla mnie tak więc trochę nieogrodowo się witam, a bibliotekarsko choć u mnie ostatnio ogrodowe lektury głównie
anna_t 08:27, 07 paź 2016

Łukasz baaardzo Ci dziekuję za projekt u mnie idealnie trafiłeś w moje gusta sama nigdy bym nie wymysliła takich kompozycji, oglądam piny z chfs ale nic to za soba nie wnosi. a Ty to przenosisz na ogród i Twoja wyobraźnia co do zestawień, przenikania, kwitnienia roslin w czasie...coś niesamowitego!
AgataP 09:26, 07 paź 2016

Łukasz no super projekcik u Ani, jak zdrówko?
wojtas2101 10:34, 07 paź 2016

Prawdopodobnie coś było w trawie i odbiło się od noża i uderzyło mnie w szyję pod osłoną twarzy i wbił się w tętnicę, 2mm dalej pewnie teraz bym tego nie pisał ...