Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sosnowo

Sosnowo

myszorek 22:16, 23 sie 2011

Danuś, ale pikna kompozycja z rozplenicy i zeberek! Jesteś szczęśliwą posiadaczką białych mysich ogonków, ja niestety mam tylko te różowawe
monteverde 01:00, 24 sie 2011

Danusiu śliczne trawy, powiedz mi ile się czeka aby z nasionka piwonii powstało kłącze? bo widzę,że zbierasz
danuta_ 09:12, 25 sie 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Ale piękne trawki i o zdjęciach nie wspomnę. Bardzo pasują do tych drzewek w tle.Danusiu a czy one mogły by rosnąć częściowo pod balkonem ? Światło jest dobre.

Myślę Zbysiu, że sobie poradzą, tylko nie zapomnij o podlewaniu w czasie wielkich upałów . Jeśli mogłabym poradzić to szukaj traw kępiastych, a nie takich co się rozłażą poprzez rozłogi. Rozplenica japońska jest idealna
Wczoraj stałam się posiadaczką rozplenicy japońskiej Rubrum w odcieniu czerwono- brązowym Potem zrobię zdjęcie
danuta_ 09:13, 25 sie 2011

myszorek napisał(a)
Danuś, ale pikna kompozycja z rozplenicy i zeberek! Jesteś szczęśliwą posiadaczką białych mysich ogonków, ja niestety mam tylko te różowawe

Te różowe tez muszą być piękne - myślę, że poszerzę swoją kolekcję
Ewa 09:14, 25 sie 2011

danuta_szagala napisał(a)
Ja dziś zachwycałam się trawami , rozplenica wygląda pięknie

Bardzo urodziwa trawka ,o której nie miałam pojęcia, ale kupię sobie jak tylko ją spotkam
danuta_ 09:17, 25 sie 2011

monteverde napisał(a)
Danusiu śliczne trawy, powiedz mi ile się czeka aby z nasionka piwonii powstało kłącze? bo widzę,że zbierasz

Aniu, to jest piwonia drzewiasta - ja ją kupiłam z jednym kwiatem - brak mi cierpliwości na sianie nasion, ale poszukam w moim wątku, Hania bardzo dokładnie opisała jak rozmnażać piwonie z nasion - na kwiat trzeba czekać 3 lata. U mnie w tym roku było już pięc kwiatów - mam ją trzeci rok.

danuta_ 09:22, 25 sie 2011

Bardzo urodziwa trawka ,o której nie miałam pojęcia, ale kupię sobie jak tylko ją spotkam

Koniecznie Ewo, bo ma olbrzymi urok jesienią, z tymi delikatnymi pióropuszami. Wieczorkiem wkleję zdjęcie rozplenicy Rubrum - mam nadzieję, że w przyszłym sezon też mnie będzie już dorodna kępą
Sebek 14:05, 25 sie 2011

Czekam
monteverde 14:38, 25 sie 2011

ta Twoja piwonia jest piękna, ja też nie mam cierpliwości na nasionka rozplenicę brązową też mam
Ewa 21:44, 06 wrz 2011

Danusiu, a gdzie się podziewasz?