Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Kasya 23:06, 06 cze 2014

Agata, a skąd masz zywokost ?
agatanowa 23:21, 06 cze 2014

Ukopałam od znajomej mamy, niestety w trakcie prac ogrodowych sporo kłączy uległo zniszczeniu i mam tylko jeden krzak, na szczęście on się chyba szybko rozrasta
Kasia, jakbym brała od tej znajomej, to będę pamiętała o Tobie, ale kiedy to będzie i czy w ogóle, to nie wiem
Widziałam, chyba w okolicach ogrodu średniowiecznego Marka (czyli daleko), żywokosty rosnące dziko
Kasya 23:25, 06 cze 2014

Ja tez gdzieś widzialam, ale nie pamietam gdzie
Napia 00:15, 07 cze 2014

Przybywam w odwiedziny i dziękuję za wizytę u mnie Masz piękny dom i ogród, wspaniały kącik różaneczników, tajemnicze ścieżki i róże moje ulubione. I kolorystyka podobna - biały, różowy, fiolet, niebieski, trochę romantyczna i delikatna Bardzo sympatycznie u Ciebie Będę zaglądać i obserwować zachodzące zmiany. Może się czegoś nauczę Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu
agatanowa 00:20, 07 cze 2014

Agnieszko, dziękuję bardzo

Kurcze, ale ode mnie chcesz się uczyć? Sama dopiero się uczę, co chwila męczę koleżanki - zapytaj np. Anię-monteverde, czy Bogdzię od Rh... Jak Ania napisała, kiedyś mnie podliczą

Generalnie niestety ja jestem niepoprawna i niekonsekwentna, kupuję za dużo roślin,zbyt dużo mi się podoba, sadzę za gęsto, więc w ogródku brak stylu

no i wszystko dopiero raczkuje
katarzynkak 00:29, 07 cze 2014

Witaj Agato.

Jestem u Ciebie po raz pierwszy i bardzo mi się spodobał Twój ogród. Kanciki jak z żurnala

Widzę, że nie tylko ja "poluję" na sadzonki

Pozdrawiam serdecznie,
k
Napia 00:30, 07 cze 2014

Agatko, ja muszę dopiero przejść tę drogę, którą ty już częściowo masz za sobą. I wiem, że bez błędów się nie obejdzie, też lubię mieć, gdy jakaś roślina mi się podoba, a potem zastanawiam się, co z nią zrobić Ale staram się trzymać planu, inaczej dawno bym zginęłaKupujesz duże i piękne rośliny, masz już kolekcję róż, wspaniałych doradców na Ogrodowisku i stylowy (!)ogród.
Jeżeli ty raczkujesz, to ja się jeszcze czołgam, hihi

barbara_kraj... 00:33, 07 cze 2014

Przeczytałam kilka ostatnich postów i mogę zainteresowanym gailardią podpowiedzieć, że trochę informacji znajdziecie tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1156-gailardia-ogrodowa-gaillardia-hybrida

Żywokost jest bardzo żywotną rośliną. Jego korzenie moga sięgać nawet 2 m wgłąb. Jak się raz go posadzi, to trudno się go pozbyć, bo wciąż odrasta.
agatanowa 13:27, 07 cze 2014

katarzynkak napisał(a)
Witaj Agato.

Jestem u Ciebie po raz pierwszy i bardzo mi się spodobał Twój ogród. Kanciki jak z żurnala

Widzę, że nie tylko ja "poluję" na sadzonki

Pozdrawiam serdecznie,
k

Kasiu, muszę zajrzeć do Ciebie, ale to wieczorem, teraz coś tam na pełnym słoncu sobie porobię. Podoba mi się tytuł wątku
dziękuję za odwiedziny i dobre słowo
agatanowa 13:29, 07 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Przeczytałam kilka ostatnich postów i mogę zainteresowanym gailardią podpowiedzieć, że trochę informacji znajdziecie tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1156-gailardia-ogrodowa-gaillardia-hybrida

Żywokost jest bardzo żywotną rośliną. Jego korzenie moga sięgać nawet 2 m wgłąb. Jak się raz go posadzi, to trudno się go pozbyć, bo wciąż odrasta.

Widzisz Basia, wszystko tu podane, jak na talerzu, a my Amerykę odkrywamy, wystarczy wyszukać Dziękuję.

Hmmm, to ja może ten dodatkowy zywokost, jeśli go mieć będę, posadzę na ugorze u sąsiada za płotem. Przeciez lepszy niz chwast, a jego dzwonki fioletowe uwielbiam, zresztą trzmiele i pszczoły też