Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

zawitka 11:01, 05 cze 2014

Aagatko odpowiedziałam u siebie , zajrzyj Buziole dla Nuiuni Zapraszam na kawkę choć ogród nieco zarośnięty ale remont skończony
zawitka 11:04, 05 cze 2014

A teraz tnę tak ----do odważnych świat należy .Jak co to wykasuj zdjęcie
agatanowa 12:30, 05 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Agato, wpadam z rewizytą, a że późno już bardzo wspomnę tylko, że róża Louise Odier urocza.
Mojej jakiś łakomczuch całe środki w pąkach wyżera Jutro wstawię fotkę.

U mnie chyba to samo z Alexandrem McKenziem, jakiś jeden pąk taki spiczniał w środku i sczerniał, jakby od środka zeżarty, a reszta na krzaku, jeszczre młoda i dopiero się zbiera

Czekam na fotkę
agatanowa 12:32, 05 cze 2014

zawitka napisał(a)

A teraz tnę tak ----do odważnych świat należy .Jak co to wykasuj zdjęcie

Co Ty, Halinko! Podoba mi się, nie dość, że bukszpan staranny, gęsty, to jeszcze na tle takiego ładnego betonowego murka

Dziękuję za zaproszenie i pozdrwienia, tym razem to Ty do mnie powinnaś wpaśc
Donia72 13:20, 05 cze 2014

agatanowa napisał(a)

U mnie chyba to samo z Alexandrem McKenziem, jakiś jeden pąk taki spiczniał w środku i sczerniał, jakby od środka zeżarty, a reszta na krzaku, jeszczre młoda i dopiero się zbiera

Czekam na fotkę

U mnie to samo, pączki do połowy wyżarte Fotkę mam u siebie
agatanowa 14:14, 05 cze 2014

lecę
Kindzia 19:30, 05 cze 2014

Przeczytałam u Bogdzi, ze prawie () łososiową Gailardię masz.. Kupiłam niedawno czerwoną, niską Sun Devil i dziewczyny na forum mówiły, że gailardie nie zimują u nas. A twoje jak?
Bogdzia 21:55, 05 cze 2014

Agatko miłego dnia jutro.
agatanowa 22:00, 05 cze 2014

Kindziu, Kasiu, moja jest z nasionek przydrożnych i nie wiem, co to za odmiana, pewnie najzywyklejsza. O taka, zdjęcie na szybko (z ubiegłego roku, ale w tym już zaczęła kwitnąc, tak od 2-3 dni), nie widac, ze kwitnie bujnie licznym kwieciem, ale widać, że jest bardzo prawie łososiowa:

Co do zimowania, to niestety mam ją drugi sezon, więc długoletniego doświadczenia brakto tej zimy mi przezimowała, ściełam jak byline nisko i łądnie powypuszczała boczne pędy. Niestety nie wiem, jak jest, gdzy zima jest prawdziwa. Jednak w tym miejscu, z którego podebrałam główki z nasionkami, jest zdaje się kazdego roku. Oczywiście mogą wysiewać corocznie, ale juz prędzej sama się wysiewa.

Twojej odmiany kompletnie nieznam, ale to wdzięczna roślina, kwitnie od poczatku czerwca do mrozów.
Kasik 22:14, 05 cze 2014

Ależ kanciki Mężuś wypracował. Pochwały godne i wcale się nie dziwię, że dumny jest ze swojej pracy. Poidełko cudne- o takim myślę, ale czekam na jakąś okazję. Kwitnąco u Ciebie.
Róża piękna; w tym roku -wiosną- też ją posadziłam i kilka innych, ale rachityczne jakieś. I te pączki u mnie też jakby zasychały- to chyba od deszczu i zimna. Kindzia mówi, że róże dopiero w trzecim roku pokazują się w całej krasie- trzeba czekać.