Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 12:12, 24 lip 2014

zawitka napisał(a)
Agatko ----wiesz człowiek stary a głupi rzuciłam się na taką ilość wiśni bo wszyscy lubimy zimą a do tego zawsze dodaję do tortów jak piekę ale już tak nie zrobię .Dziś zamykam ostatnie wecki Szkodm twojej M skłodowskiej bo wcale nie była tania Moja może pożyje

po prostu lubisz robić hurtowo i mieć z przysłowiowej czapki, moja mam też tak ma: "akcja wiśnie"; "akcja porzeczki"; "akcja leczo", etc...

Jesli Skłodowska odbiła, to przezyje... do następnego ataku choroby trzymam kciuki
agatanowa 12:13, 24 lip 2014

monteverde napisał(a)
Straciłaś Skłodowską?już nie napiszę jaki to powojnik bo zapomniałam, myślałam, że koniec z nim wykopałam, opłukałam korzenie i wsadziłam w nowe miejsce przy Błękitnym Aniele,to było na jesieni, wiosną niechcący jeszcze po nim podeptałam i wiesz rośnie i będzie kwitł, czekam na kwiatki, a Ty swoją wywaliłaś? może spróbuj przesadzić, to nic, że liście suche, teraz dzikie koty jeden powojnik z 6 pąkami mi też załatwiły, pazury na nim ostrzyły, pąki zwiędły zobaczę co dalej miłego dnia

Aniu, tak, straciłam
ale to już było w maju/czercu, więc chyba z korzeni już nic nie ma Liście już dawno wycięte
Agania 22:34, 24 lip 2014

Wpadam na chwilę,bo już późno i jutro do pracy, foty zajefajne,

trawniczek w kroplach obłędny

U mnie mączniaka mało prawie w ogóle, to jakiś cud zawsze o tej porze był, chyba lato w tym roku w moim terenie nie sprzyja rozwojowi mączniaka, pryskałam tylko miedzianem i promanalem na wiosnę cały ogród i nawożę florowitem, mszyce zjadły kwiaty juk, wypróbowałam nalewkę tymianowo-oreganową Mazana, ale mi nie zadziałała, gdzieś coś spaprałam, trzeba mi testować dalej, ale to już na urlopie

Miłej nocki Agatko
Marta7 23:02, 24 lip 2014

Agadka zachwyciły mnie te zdjęcia!
Pisałas o białych wysokich floksach ktorych maczniak się nie ima tez je mam i sa naprawdę niezawodne,nasadzilam ich sobie tez do duzych doniczek i zachowują sie wspaniale!
Pozdrawiam serdecznie

ModraSowa 00:26, 25 lip 2014

Ja zauważyłam ,że mój powojnik najładniej kwitł kiedy nie miał stóp w cieniu, a tak przecież lubi,i kiedy bardzo mało go podlewałam.
Agata, zdjęcia świetne. Wszystkie Michały to zdolne chłopaki
Sebek 15:33, 25 lip 2014

Ale się wszystko rozrosło - pięknie!
dorotka_z 16:38, 25 lip 2014

kiedyś już podglądałam Twój ogród, później gdzieś go zgubiłam, ale teraz już będę pilnowała Pięknie u Ciebie. Bardzo mi się podobają Twoje kolorowe rabaty.
agatanowa 21:54, 25 lip 2014

Agania napisał(a)
Wpadam na chwilę,bo już późno i jutro do pracy, foty zajefajne,

trawniczek w kroplach obłędny

U mnie mączniaka mało prawie w ogóle, to jakiś cud zawsze o tej porze był, chyba lato w tym roku w moim terenie nie sprzyja rozwojowi mączniaka, pryskałam tylko miedzianem i promanalem na wiosnę cały ogród i nawożę florowitem, mszyce zjadły kwiaty juk, wypróbowałam nalewkę tymianowo-oreganową Mazana, ale mi nie zadziałała, gdzieś coś spaprałam, trzeba mi testować dalej, ale to już na urlopie

Miłej nocki Agatko

Dziekuję za cenne info, promanal zapamiętam, ale niestety miedzian jest chyba szkodliwy dla środowiska. Nalewki jeszcze nie próbowałam
Kazda rada cenna, dziękuję
Pozdrawiam serdecznie, Agatko
agatanowa 21:55, 25 lip 2014

dorotka_z napisał(a)
kiedyś już podglądałam Twój ogród, później gdzieś go zgubiłam, ale teraz już będę pilnowała Pięknie u Ciebie. Bardzo mi się podobają Twoje kolorowe rabaty.

Tak to bywa, Dorotko, ja mam masę takich wątków i nie ma czasu wszystkiego ogarnąć, rozumiem
A gdzież Twój wątek?
agatanowa 22:03, 25 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Ja zauważyłam ,że mój powojnik najładniej kwitł kiedy nie miał stóp w cieniu, a tak przecież lubi,i kiedy bardzo mało go podlewałam.
Agata, zdjęcia świetne. Wszystkie Michały to zdolne chłopaki

Jak to dziwnie bywa.... U mnie najszybciej rośnie powojnik w cieniu robinii (Pink Dream), wspiął się już na pewno na max 3 m, ale czy zakwitnie tam pośród jej gałązek i liści - wątpię
Pewnie to też zalezy od rodzaju, odmiany powojnika

Tak, Michały to fajne chłopaki generalnie Mąż chyba nawet nie wie, że ja się tu jego nachwalić nie mogę. I nie tylko ja Okczy na wierzch mogłyby mu wyjść z wrażenia