Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Luki 09:01, 06 sie 2014

W sprawie lili jeżeli kwiat jest trąbkowy to może to być Triumphator, jeżeli normalnie otwarty jak większość lilii to będzie inna odmiana.
gusiarz 20:59, 06 sie 2014

Agatko - piękne hortki u ciebie!! A jak twoja Anabelka się miewa? Masz może tę odmianę Strong czy tę zwykłą? Annabelki bardzo mi się podobają... i limki. Limkę mam jedną i na pewno jeszcze dokupię.
agatanowa 21:53, 06 sie 2014

Luki napisał(a)
W sprawie lili jeżeli kwiat jest trąbkowy to może to być Triumphator, jeżeli normalnie otwarty jak większość lilii to będzie inna odmiana.

wygląda mi na Triumphatora, ale nie zgadzami się z zaamówieniem...może jeszcze domówiłam, sama już nie wiem, nie pamietam, kolorystyka też moja
agatanowa 21:59, 06 sie 2014

gusiarz napisał(a)
Agatko - piękne hortki u ciebie!! A jak twoja Anabelka się miewa? Masz może tę odmianę Strong czy tę zwykłą? Annabelki bardzo mi się podobają... i limki. Limkę mam jedną i na pewno jeszcze dokupię.

Agnieszka, powiem szczerze, że nie wiem, co to za odmiana anabellki. Wcale nie jest bardzo sztywna po deszczu, ale ma olbrzymie kwiecie i nie jest też tak, że kompletnie się wykłada. Nie ma tragedii. Ania-Monte mówi, ze może być to Incrediball. To mozliwe.

Jest piękna, ma olbrzymie kule, muszę przyznać, ze bardzo się z niej cieszę, a to dopiero pierwszy sezon, nie była kupowana wielka i cięłam nisko, więc liczę na jeszcze więcej z kolejnymi sezonami

Pomyśl o tej odmianie, bo jest naprawdę wyjątkowa

ModraSowa 23:15, 06 sie 2014

Wiesz Agata, kolejny raz czytając Twój wątek łapie się na tym,ze zaczęłam go traktować jak kompendium wiedzy o roślinach
agatanowa 23:19, 06 sie 2014

nie może być, Aniu, to przesada, może kieeeeeeeeedyś za 20 lat, jak dojdzie doświadczenie i obtrzaskanie, jak to się mówi (i jak dożyję); na razie to jakies zasłyszane lub gdzieś wyczytane i powtarzane opinie, zdania, wiadomości
ale jesli mogę jakoś pomóc, to zawsze bardzo się cieszę
ModraSowa 23:23, 06 sie 2014

agatanowa napisał(a)
nie może być, Aniu, to przesada, może kieeeeeeeeedyś za 20 lat, jak dojdzie doświadczenie i obtrzaskanie, jak to się mówi (i jak dożyję); na razie to jakies zasłyszane lub gdzieś wyczytane i powtarzane opinie, zdania, wiadomości
ale jesli mogę jakoś pomóc, to zawsze bardzo się cieszę

No już nie bądz taka skromna
Myślę ,że ogrodowisko, dla nas wszystkich sporo zrobiło. Ja to zobaczyłam podczas ostatnich zakupów. Kupując berberysy, myslałam o ich pokroju, kiedyś to byłoby niemożliwe.
agatanowa 23:28, 06 sie 2014

To akurat prawda najprawdziwsza, ogrodowisko to kopalnia wiedzy i to właśnie tej potwierdzonej praktyką
monteverde 23:46, 06 sie 2014

Kasya napisał(a)

oo..w koncu
ja teraz tylko na hortki patrze
piekne

widać a horti bardzo ładne dzisiaj wywaliłam właściwie sama wyszła moja pożal się Boże Grandiflora, korzenia prawie nie miała zobaczyłam, ze listki usychają i wyjęłam, wsadziłam na noc do wody a jutro przesadzę w inne miejsce
Kasya 23:47, 06 sie 2014

Tak siedzę tu i myśle co to ja chciałam od ciebie...
Ale Juz wiem
Potrzebuje instrukcje obsługi tej bylicy
Czy ty ja tniesz krótko na zimę ?
Bo ta posadzona mi się powyginala trochę a ze była przycieta wysoko to się wysoko rozgalezila
A ja chce żeby się rozkrzaczyla od dołu...