Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

eda 12:57, 04 sie 2014

Co słyszę o mieczykach u mnie na szczęście są oki współczuję twoim może narazie zrezygnuj z chodowli i później znów spróbujesz ? buziam Śliczne fotki
agatanowa 13:56, 04 sie 2014

Kasya napisał(a)
Ja nic nie robiłam z cebulami mieczykow
Kładą się niektóre ale podpieram
Ze 2 mi trochę zrudzialy liscie ale zakwitly, ale to tylko na jednej rabacie

I masz je śliczne! Zresztą Ola też. Gratuluję

dużo zależy od materiału wyjściowego
agatanowa 13:56, 04 sie 2014

eda napisał(a)
Co słyszę o mieczykach u mnie na szczęście są oki współczuję twoim może narazie zrezygnuj z chodowli i później znów spróbujesz ? buziam Śliczne fotki

chyba masz rację, trzeba się poddać
agatanowa 13:57, 04 sie 2014

anna_g napisał(a)

Śliczna fotka i lilia też I motylki bardzo ładne. A Twoje kolorowo bardzo mi się podobajet

taka trochę dziwna, jakby na wietrze się rozwiała...
agatanowa 13:57, 04 sie 2014

monteverde napisał(a)

zajrzyj też do bulwy, bo to może być fuzarioza http://zojalitwin.wordpress.com/2011/08/17/mieczyk-ogrodowy/
różyczki śliczne i rudbekie

bardzo fajny link ANia!
katiaxx 15:19, 04 sie 2014

nie tnij tych badyli, wyglądają awangardowo
agatanowa 16:12, 04 sie 2014

bardzo awangardowo
kachat 19:18, 04 sie 2014

agatanowa napisał(a)
Kachat, pewnie masz rację, w końcu Ty wiesz najlepiej, jak masz i na co możesz sobie pozwolic

Ale powagą powiało Ale w sumie to Pani Agatonowa ma Pani rację, mogę cały las cebulami obsadzić, tylko czy lasowi i cebulom by to na zdrowie wyszło, to nie jestem przekonana

Agata, z tymi mieczykami to daj sobie spokój - ja 3 lata próbowałam, i koniec, jest tyle pięknych roślin że szkoda marnować miejsce dla tych niewdzięcznych badyli Na 16 cebul zakwitły mi dwie, przy czym jedna raczyła się połamać (kwiatostan w sensie), rok później wykopane i posadzone wiosną cebulki wypuściły śliczne liście i zero kwiatów a w tym roku (zimowały w gruncie) w ogóle nie wyrosły...
kachat 19:20, 04 sie 2014

Bardzo, bardzo, baaaaardzo podoba mi się ta ścieżka

Superowa jest, i jak fajnie faluje Wesoło i kolorowo I u ciebie też kocimiętka ślicznie rośnie, jak wy to robicie Zdradzisz, w czym dokładnie sadziłaś..?
agatanowa 19:28, 04 sie 2014

kachat napisał(a)

Ale powagą powiało Ale w sumie to Pani Agatonowa ma Pani rację, mogę cały las cebulami obsadzić, tylko czy lasowi i cebulom by to na zdrowie wyszło, to nie jestem przekonana

Agata, z tymi mieczykami to daj sobie spokój - ja 3 lata próbowałam, i koniec, jest tyle pięknych roślin że szkoda marnować miejsce dla tych niewdzięcznym badyli Na 16 cebul zakwitły mi dwie, przy czym jedna raczyła się połamać (kwiatostan w sensie), rok później wykopane i posadzone wiosną cebulki wypuściły śliczne liście i zero kwiatów a w tym roku (zimowały w gruncie) w ogóle nie wyrosły...

No mowa, bo poważna ze mnie kobieta Kachat, a w niektórych lasach same cebulki: jakieś psie zęby, konwalie, nawet jakieś storczyki... no, może bardziej zyzne te lasy
Po prostu nie chcę Ci nic narzucać. A zabrzmiało faktycznie, jakbym focha strzeliła Ale rób jak uważasz po prostu.

No to też masz fajne mieczykowe doświadczenia, no ale one bezpośredniego słońca potrzebują.