Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 22:47, 01 lis 2013

Ilona, mi daleko do Ciebie. U mnie to pojedyncze plamy w zbliżeniach, a generalnie dużo chaosu i sporo nieładu, ale kiedyś może bardziej ogarnę...
monteverde 22:54, 01 lis 2013

Agatko to wszystko jeszcze u Ciebie kwitnie? a róże z gołym korzeniem można jesienią stracić przez nieumiejętne dbanie o nie to do Marzenki
inag 22:54, 01 lis 2013

Uwierz mi, że na zdjęciach to dużo lepiej wygląda niż w rzeczywistości. Został mi jeszcze cały tył i bok do zrobienia. Nie wspominam nawet o tym co jest do poprawki w miejscach już "ogarniętych"... Wiem, że w tym roku poczyniliśmy ogromne postępy ale do tego co sobie założyłam to - oj... jeszcze daleka droga przede mną... Jedyne do czego nie mam zastrzeżeń to wejście do domu, a i tak za rok schody chcę obstawić donicami - Przeraża mnie tylko ich koszt, bo juz się orientowałam;-( Mąż mnie pogoni...
Kindzia 07:28, 02 lis 2013

Jeszcze kobea Ci kwitnie???!!! U mnie już dawno śladu po niej nie ma

Pozdrawiam
Gabrysia_ 08:27, 02 lis 2013

U ciebie jeszcze tak kolorowo,nawet perukowiec ma liście,mój po ostatnich wiatrach wszystkie stracił
A jak trawnik,masz też żółte placki?...zrób fotkę jak możesz
Buziaki , miłej soboty życzę i dużo zdrówka dla córci
agatanowa 11:58, 02 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Jeszcze kobea Ci kwitnie???!!! U mnie już dawno śladu po niej nie ma

Pozdrawiam

Kasiu, haha, chciałam, żeby padło to pytanie. Tak, kwitnie mi jeszcze kobea, ma masę poków. Tak, jak na zdjęciach powyżej, wyglada na kolumnie od strony domu, strony ciepłej, gdzie przymrozek ją nie poraził. Ale od strony "odkrytej", zewnętrznej - to obraz nędzy i rozpaczy. Nie zerwałam jej z kolumny tylko dlatego, że właśnie do okien kuchennych te kwiaty mi zaglądają, a i tak pracy mam moc!

A oto zdjęcie z tego samego dnia, tej samej kobey, tylko z drugiej strony:

agatanowa 12:00, 02 lis 2013

Gabrysia_ napisał(a)
U ciebie jeszcze tak kolorowo,nawet perukowiec ma liście,mój po ostatnich wiatrach wszystkie stracił
A jak trawnik,masz też żółte placki?...zrób fotkę jak możesz
Buziaki , miłej soboty życzę i dużo zdrówka dla córci

Gabrysiu, postaram się strzelić i zamieścić. Tak, mam dużo plam
agatanowa 12:04, 02 lis 2013

inag napisał(a)
Uwierz mi, że na zdjęciach to dużo lepiej wygląda niż w rzeczywistości. Został mi jeszcze cały tył i bok do zrobienia. Nie wspominam nawet o tym co jest do poprawki w miejscach już "ogarniętych"... Wiem, że w tym roku poczyniliśmy ogromne postępy ale do tego co sobie założyłam to - oj... jeszcze daleka droga przede mną... Jedyne do czego nie mam zastrzeżeń to wejście do domu, a i tak za rok schody chcę obstawić donicami - Przeraża mnie tylko ich koszt, bo juz się orientowałam;-( Mąż mnie pogoni...

Ilona, tak, widać, że się napracowaliście, efakty są widoczne! A mąż nie pogoni Cię z donicami, a kupuj porządne i przemyśl zakup, bo zmiany się nie opłacają
agatanowa 16:46, 02 lis 2013

monteverde napisał(a)
Agatko to wszystko jeszcze u Ciebie kwitnie?...

Tak, wszystko to są aktualne zdjęcia. Ale to takie zwykłe wiejskie kwiatki + nawet jakiś chwast zakwitł na żółto - niestety odruchowo wyrwałam, a potem pożałowałam, bo ładny był Jak widać w gaillardia też obrośnięta chwaścikiem. Ale podoba mi się w tych piórkach
Najbardziej cieszyły przepiękne lwie paszcze (w bordzie, różu i delikatnym różu z żółtym), które długo dawałay radę. Niestety od ok. tygodnia klapło im się i widać, że się meczą bez słońca i ciepła. Ciekawe, czy mają nasiona.

A malwy kwitły do połowy października, tylko już na samych czubkach (oczywiście zbyt atrakcyjnie to nie wyglądało). Ze 3 m miały.
monteverde 17:27, 02 lis 2013

A ja już swoją wyrwałam pomimo pąków rosła w donicy razem z Presidentem, którego musiałam wsadzić do ziemi Wieki nie sadziłam lwich paszczy