Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 00:11, 04 lis 2013

SĄsiedztwo zacne proponujesz, ale tu mam jedyne w swoim rodzaju: siostrę, brata i rodziców. Nie zamienię jednak, a bukszpany mogą rosnąć w ziemi
agatanowa 00:26, 04 lis 2013

Tegoroczne zbiory z krzaczków sadzonych początkiem lipca. Szału nie ma, ale i tak się cieszę, że cokolwiek się udało

inag 00:34, 04 lis 2013

agatanowa napisał(a)
SĄsiedztwo zacne proponujesz, ale tu mam jedyne w swoim rodzaju: siostrę, brata i rodziców. Nie zamienię jednak, a bukszpany mogą rosnąć w ziemi

Rozumiem Ja też nigdy bym nie zmieniła miejsca swojego zamieszkania..
Dobrej nocy!
Madzenka 06:28, 04 lis 2013

Własne dynie? Wow!
malgorzata_s... 15:07, 04 lis 2013

Dynie bardzo dekoracyjne, zaraz weselej się robi. Pozdrawiam
Agnieszka_B 16:43, 04 lis 2013

Fajne te dynie , i co z nich będzie? "dyniowka" ?
wietrzyk 20:05, 04 lis 2013

Hej, hej
przeczytałam cały wątek po kawałeczku i jestem naprawdę pod wrażeniem. Historia zakładania trawnika przypomniała mi nasz okres budowy domu. Staram się wymazać go z pamięci, ale czasami wspomnienia wracają. Do niewiedzy na temat tego co się robi, ignorancji ogólnych zasad szacunku dla klienta (i płatnika przecież), dochodzi jeszcze arogancja. Na mój zarzut, że obróbka blacharska wokół komina niestarannie zrobiona (pokazałam fotkę na dowód), pan szef powiedział mi, że niepotrzebnie zdjęcia robię z takim dużym zbliżeniem, bo jak się stoi i normalnie patrzy, to obróbka wygląda ok. Wiele by opowiadać...
Agatka, ogród w każdym bądź razie masz super. Różnica pomiędzy fotkami z pierwszych i ostatnich stron ogromna! Ogród, który tworzysz zapowiada się bardzo klimatycznie i dobrze będzie się komponował ze stylem domu. Wydaje mi się, że ważne jest, żeby stworzyć ogród na miarę własnych potrzeb, w którym będziemy się dobrze czuć, a nie na pokaz. Fajnie, że na Ogrodowisku jest dużo podpowiedzi i wiedzy fachowej, ale ostateczna wizja ogrodu leży w naszej głowie Trzeba ją "tylko" dobrze zrealizować
Będę zaglądać z ciekawością i wspierać jak mogę
agatanowa 21:29, 04 lis 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Fajne te dynie , i co z nich będzie? "dyniowka" ?

Agnieszko, tak dyniówka (zresztą już 2 zjadlismy, te zwykłe pomarańczowe) i może odważę się zrobić jakieś ciasto z dynią. Dyniówkę lubię na dwa sposoby: wytrawną oraz z mlekiem i tzw. zacierkami.

Patisony dodaję do kremu cukiniowego lub zapiekanek.

Najbardziej ciekawią mnie co do smaku ta dzwonkowate dynie piżmowe, butternut squash. Ponoc bardzo popularne w WB, a u mnie po raz pierwszy w tym roku posadzone. Tylko dwie wyrosły.

Dynie, cukinie i patisony uwielbiam w ogródku, bo mają wspaniałe liście, a owoce wyglądają jak wielkie słońca puchnące z kazdym dniem coraz bardziej. Moja największa ma zaledwie 30 cm średnicy, ale mama ma 60 cm! Gigant Cudna ozdoba, a do tego można zjeść Niestety w tym roku wszystko łapało mączniaka, a ja nie spryskałam na czas bioczosem (czy bioseptem, biochikolem). Cukinie w ogóle się nie udały.

A tak w ogóle to jestem trochę zła, bo własnie przegrałam licytację ikony na allegro Była cudna, w stylu naiwnym, prymitywistycznym. Ech

Luki 21:34, 04 lis 2013

Znam ten ból przegranej aukcji ...
Koszyczek z dyniami bardzo ładny
kasiek 21:45, 04 lis 2013

Jaki ładny koszyczek - aż się gęba śmieje
No to w przyszłym roku warzywnik