Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Katkak 22:25, 01 gru 2013

Hej Agatko, co dobrego? Mój Mały znowu na antybiotyku, sił brak normalnie. I jakoś wielkiej poprawy nie widzę. Wczoraj stawiałam Mu bańki bezogniowe i jutro pewno powtórzę. Może będzie lepiej. I w tym tygodniu zamierzam zrobić Mu antybiogram. Człowiek będzie wiedział chociaż na czym stoi, a nie zgaduj zgadula z tymi antybiotykami
kachat 23:21, 01 gru 2013

Właśnie, Agaty jakoś poznikały ostatnio... Hop hop, jest tam kto..??
Kasiek 00:56, 02 gru 2013

Agatko, Kaski pytaja siem o Ciebie gdzie zniknelas?
agatanowa 03:42, 02 gru 2013

Katkak napisał(a)
Hej Agatko, co dobrego? Mój Mały znowu na antybiotyku, sił brak normalnie. I jakoś wielkiej poprawy nie widzę. Wczoraj stawiałam Mu bańki bezogniowe i jutro pewno powtórzę. Może będzie lepiej. I w tym tygodniu zamierzam zrobić Mu antybiogram. Człowiek będzie wiedział chociaż na czym stoi, a nie zgaduj zgadula z tymi antybiotykami

Kasiu, czy to nie za często tak co drugi dzień bańki stawiać?

Ja na bańkach się zupelnie nie znam, poza tym ze sama podlegałam kilkakrotnie takim zabiegom przy uzyciu ogniowych. Zawsze przynosiły mi prawdziwą ulgę i poprawę zdrowia. Ale przy nich raczej na pewno nie można tak często i nie można na kręgosłupie stawiać. Kasiu upewnij się, żeby nie zaszkodzic.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia

U nas na szczęście "tylko" kaszel... już 2-gi tydzień się ciągnie
agatanowa 03:48, 02 gru 2013

Kasiek napisał(a)
Agatko, Kaski pytaja siem o Ciebie gdzie zniknelas?

Kasie, hulam po necie w poszukiwaniu info o sierotkach z Wietnamu.

Ale powoli wracam do ogrodowiska Dużo pracy i mało czasu na siedzenie w necie Cały czas ogrodowe sprawy jeszcze mam niepodomykane, choć grudzień. Na szczęście zostało zabezpieczanie roślin przed zimą plus kwestie przechowania kilku roślin gdzieś i jakoś
agatanowa 03:49, 02 gru 2013

kachat napisał(a)
Właśnie, Agaty jakoś poznikały ostatnio... Hop hop, jest tam kto..??

I kto to mówi? Ta, którą wcieło chyba na miesiąc z górką! Aż się martwiłam już
Madzenka 06:38, 02 gru 2013

O jesteś
Mirka 07:24, 02 gru 2013

O witam krajankędlaczego dopiero teraz do ciebie zagladamlecę do poczatkupozdrawiam i zaznaczam wątek
malgorzata_s... 10:36, 02 gru 2013

Agatko hej. Czytałam że mrozy idą to zabezpieczaj szybciutko. A co o sierotkach wyczytałaś? Da się jakoś pomóc? Buziaki
agatanowa 21:44, 02 gru 2013

Gosia, łatwo nie było, ale UNICEF, Save the Children wiedzą i zareagowały. Ponoć mają sytuację pod względną kontrolą. Oby. Caritas Vietnam zaczął odwiedzać sierociniec, też ma obserwować, co się dzieje.
Reżyser też wreszcie zaczął coś robić bardziej energicznie, przy okazji wprowadził nas w błąd wielokrotnie twierdząc, że ma aktualne wiadomości, że dzieci wciąż tam są maltretowane. A to w zasadzie tylko jego podejrzenia na chwilę obecną (oczywiście można go usprawiedliwiać, ze to nie jest działka dokumentalisty, ale... nie powinna się ona ograniczać wyłącznie do promowania filmu ). TVP nic nie ustaliła (bo to nie jej zadanie), tylko napisała, że była znakomita oglądalność i udział w rynku, więc wyemitują jeszcze raz. Kilka mniejszych, większych organizacji i osób prywatnych odpowiedziało, że tam było i nie widziało znaków znęcania się.

Jakieś rezultaty są. Ale czy to wszystko nie jest tylko pozorne, to nie wiem. Zbieramy teraz kaskę na jakieś dary. Można obejrzeć FB: https://www.facebook.com/okrutnysierociniec.

Generalnie trudno się zmienia świat Po co mi to było? Jakby u nas mało było tragedii i osób wołających o pomoc.

Ciociu Gosiu, trudno się okrywa krzaki z pąkami Moja rapsody in blue posadzona w październiku ma 3-y - ciekawe czy to nie jej ostatnie