Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 21:47, 02 gru 2013

Mirka napisał(a)
O witam krajankędlaczego dopiero teraz do ciebie zagladamlecę do poczatkupozdrawiam i zaznaczam wątek

Mirko, zawsze czuję się, jak wywołana do tablicy, gdy czytam, że ktoś będzie " mnie" czytał - irracjonalny ścisk zołądka U mnie - latający holender - nie ma co podziwiać
malgorzata_s... 21:55, 02 gru 2013

Agatko niesamowita jesteś Właśnie dlatego nie oglądam tych programów. Nie bardzo wiadomo czy tak jest czy było? Nie bardzo wiadomo jak pomóc. Ty masz gorące serce i niesamowitą wrażliwość. Buziaczki
agatanowa 22:15, 02 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Agatko niesamowita jesteś Właśnie dlatego nie oglądam tych programów. Nie bardzo wiadomo czy tak jest czy było? Nie bardzo wiadomo jak pomóc. Ty masz gorące serce i niesamowitą wrażliwość. Buziaczki

Gosiu, tak było. Dokument jest prawdziwy. Ale nikt za Chiny nie mógł powiedzieć, co - i czy cokolwiek -zrobiono dla tych dzieci przez ok. 2 lata od skończenia filmu. To był problem. Wciąż mamy fragmentaryczne info.

Obejrzałam ten DOC kompletnie przez przypadek - akurat córeczka skończyła oglądać bajkę, dvd się wyłaczyło automatycznie i odbiornik przełączył się na TV... dopiero po jakimś czasie zaczęło do mojej świadomości docierać, co tam pokazują. Wiesz pewnie w co byłam tak mocno wciągnięta, że świata zewnętrznego nie odbierałam?

Tak, ogrodowisko
agatanowa 22:52, 02 gru 2013

z Vis'u przywiozłam cebule wyrwane ze skały, połozyłam w chłodnym garażu z zamiarem wsadzenia na wiosnę i jakiś czas temu patrzę, a tu szczypiory już na 30 cm!
dziś wsadziłąm w donice (po kwiatach zewnętrznych) i dam pod okno tarasowe - ciekawe czy zakwitną
kachat 23:52, 02 gru 2013

Agata, jesteś, no Ale ja chyba coś nie w temacie, ty w jakiejś organizacji działasz..? Z tymi dokumentami to nigdy nic nie wiadomo - dziennikarze i montażyści są w stanie tak zmontować materiał, że z płonącego śmietnika wyjdzie wybuch III wojny światowej... Jak się samemu na własne oczy nie zobaczy to nie można nikomu i niczemu wierzyć na 100%, już różne akcje widziałam. A dary to też nie wiadomo, czy dotrą tam gdzie trzeba - po drodze jest cała masa rąk, które chętnie je sobie przywłaszczą. Dzieciom też można zabrać łatwo. Najlepiej wpływać na władze w regionie, aby same coś zrobiły już tak na tip top. Utrata reputacji, zachęta do poprawy wizerunku, nagonka mediów, utrata wpływów, bojkot itp., te hasła chyba działają najbardziej motywująco. Ale nie wiem, o co chodzi, gdybam tak sobie bez sensu - mogę link prosić do filmu, można go gdzieś zobaczyć..?
agatanowa 00:16, 03 gru 2013

Hehe, Kachat, działam w organizacji: dorosłych stuprocentowych naiwniaków działających w znacznej mierze na własną rękę, czyli donkichoteriadzie

Ze wszystkiego, co piszesz zdaję sobie sprawę. Jestem chyba ostatnią osobą, która wierzy w dziewiczą niewinność kazdego materiału dziennikarskiego. Ale o prawdziwości tego DOC nie wyrokuję sama, a podaję za IDFA oraz prasą wietnamską, która relacjonowała interwencję władz w sierocińcu w 2012 (nie mam podstaw jej podważac, choć dla mnie niektóre wątki są co nieco para-... ).

Kachat, emisja tego DOC miała miejsce w TVP z miesiąc temu (wcześniej pokazywali w maju w ramach festiwalu DOC-ów ale pod innym tytułem). Całości nigdzie nie zobaczysz (tzn. za darmo; ale za jakiś czas TVP znow ma emitować), bo reżyser wciąż promuje film i go sprzedaje. Zresztą lepiej nie oglądaj. Ale prześlę Ci stronkę oficjalną tego DOC: http://www.blushoffruit.com/#!video/c1fnr. Trzy pierwsze trailery są z tego filmu.

malgorzata_s... 10:37, 03 gru 2013

Agatko słoneczko, toć Ty się zadręczysz sprawami na które większego wpływu nie masz. Święta idą i u nas tyż bieda tu i tam. Tutaj realnie pomóc się da. Jak mawia mój M nie można pomóc wszystkim ludziom na świecie, pomóż tym co możesz Buziole.
agatanowa 13:24, 03 gru 2013

Gosiu No, widzisz no. Żyją wśród nas dziwadła i ufoludki, ludzie pokręceni i kosmici, co to za grosz rozumu i zdrowego rozsądku nie mają, nie wspominając o pragmatyzmie

Zawsze nalezy się zastanowić, co można zrobić i czy się chce. Wiem, że świata nie zmienię, bo jam sama a i nie Matka Teresa, niestety. Doszłam do wniosku, że trzeba szukać sojusznika, który ma siły, środki i wpływy, aby móc coś zmienić. Stąd: UNICEF, Save the Children, Caritas Vietnam i inni (którzy "olali" rozhisteryzowną maniaczkę). Zostali poinformowani i w zasadzie to wszystko, co mogę zrobić, więc zrobiłam. Na resztę nie mam wpływu.

Gosiu, muszę do Ciebie zajrzeć, bo mam zaległości okrutne
jagoda99 17:08, 17 gru 2013

Wpadam sie przywitac pierwszy raz u Ciebie Agatko
pozdrawiam
zawitka 17:12, 23 gru 2013

Agatko o jesteś wróciłaś .Pozdrawiam cieplutko całą rodzinkę i zdrowia życzę