Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

bartek_luberda 07:42, 11 kwi 2014

O spotkanko się szykuję
Ania_ogrodni... 09:40, 11 kwi 2014

Ło, niezłe wykopki, odkryłaś jakiś skarb?

U nas praca wre w systemie zmianowym , z przerwami z powodu choroby najmłodszej.
hanka_andrus 14:30, 11 kwi 2014

Spotkanie się odbyło, niestety nie udokumentowane. Ale wierzcie mi na słowo, że było fajowo!
Gadania było dużo gdy siedziałyśmy na ławce pod jabłonią ,nie pod różą.
Oglądałam ogródeczek i podziwiałam porządeczek, a najbardziej podobała mi się rabatka młodego ogrodnika. Powiem prosto z mostu: W moim stylu, po prostu
Jeszcze wszystko prawie przed rozkwitem, bo nas przymrozki wiosenne nie chcą zostawić w spokoju,
Ale niech no tylko zakwitną jabłonie!

Dziękuję za miłe przyjęcie i dary losu.
Karolinek 10:24, 12 kwi 2014

Haniu kochana! Dziękuję za miłe odwiedziny i te miłe słowa, i za wszystkie porady. Runianka już uszczyknięta i posadzona, a obok niej wdzięczą się pachnące bratki od Ciebie. Twoja wizyta nawet żonkilom się spodobała, bo dzisiaj wyglądam przez okno, a one już całkiem śmiało pokazują swoje oblicze.
Miłego dnia i do zobaczenia w maju!
Karolinek 10:29, 12 kwi 2014

Ania_ogrodniczka napisał(a)
Ło, niezłe wykopki, odkryłaś jakiś skarb?

U nas praca wre w systemie zmianowym , z przerwami z powodu choroby najmłodszej.

Aniu, ze skarbu nici, ale sporo starych dobrych cegieł odzyskaliśmy, na pewno je zagospodarujemy. Zaglądałam do Ciebie po cichutku i widziałam, ile pracy włożyliście.My rok temu też to przechodziliśmy. Wybieranie chwastów, korzeni, kłączy śniło mi się już po nocach.
Wysialiście juz trawę?
Karolinek 13:46, 13 kwi 2014

Dzisiaj Niedziela Palmowa, więc zgodnie z tradycją, którą wpoiła we mnie Mama, wykonałam własnoręcznie palemkę. Powstala z gałązek cisa, bukszpanu, trzmieliny i frezji. Mała, ale bardzo pachnąca i jedyna w swoim rodzaju. Już poświęcona.

hanka_andrus 14:33, 13 kwi 2014

Śliczna palemka! Moja podobna, tylko bez cisa i bukszpanu, a z gałązką wierzby i kwitnącej wiśni.
Jako akcent kolorystyczny żółta frezja.
ewsyg 14:42, 13 kwi 2014

Ale jestem gapa. zamiast zrobić palemkę to kupiłam. Za rok się poprawię. Twoja Karolinko urocza.
Karolinek 19:22, 13 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Śliczna palemka! Moja podobna, tylko bez cisa i bukszpanu, a z gałązką wierzby i kwitnącej wiśni.
Jako akcent kolorystyczny żółta frezja.

O, nie pomyślałam o wiśni! Musi być śliczna! Koniecznie wykorzystam za rok.
Karolinek 19:27, 13 kwi 2014

ewsyg napisał(a)
Ale jestem gapa. zamiast zrobić palemkę to kupiłam. Za rok się poprawię. Twoja Karolinko urocza.

Te kupne nie mają takiego uroku i wszystkie są prawie identyczne. Prawie wszyscy niestety kupują, a zrobienie zajmuje dosłownie 10 minut.
Dziękuję i polecam.