No właśnie - bardzo fajne poidełko. Nawet na ostatniej Giełdzie Ogrodniczej rozglądałam się za takimi, ale w ogóle nie było ceramiki ogrodowej. Czyżbyś kupiła w tym Węgorzynie ?
Witaj Mirello! Mam nadzieję, że ten spacer Cię nie znudził. Jak widziałaś mój ogródek dopiero powstaje, wiele jeszcze przede mną, co mnie bardzo cieszy. To fascynujące zajęcie, tworzenie swojego zielonego azylu. Pozdrawiam i zapraszam częściej
Na czas przedświątecznych przygotowań i świąt zawieszam wszelkie prace ogrodowe. Choć dotarły do mnie zamówione roślinki aż z Krakowa, muszą poczekać. Bałam się w jakiej kondycji będą po tak długiej podróży, ale niepotrzebnie. Są całe i zdrowe. Bodziszki korzeniaste trafią na brzeg rabatki, wiązówka błotna do tawułek, hakonechloa macra do towarzystwa cisowi, a wietlica japońska na cienistą rabatkę pod jabłonką.
A wyłożenie placyka cegłami z odzysku i budowa podwyższonych rabat po świętach będą kontynuowane.
U mnie dzisiaj zapowiada się bezchmurna noc i przymrozek najprawdopodobniej.
Norweska pogodynka pokazuje +1.Może unikniemy szronu.
Witam.
Twój ogród pięknieje w oczach, ale najbardziej urzekło mnie zdjęcie z drugiej strony, ławeczka i maleńka rabatka. Moje początki były takie same.
Życzę dużo słonka
Ewo, miło mi, że do mnie zajrzałaś. Koniecznie po świętach muszę dokładnie obejrzeć Twój ogródek. Pozdrawiam Cię serdecznie! I zaglądaj czasem....
Haniu, czytałam u Ciebie, że byłaś na działce z wnuczkiem i borówki ruszyły, piszesz, a to znak że ciepło będzie. Oby Dzisiaj takie ładne słońce, ale u mnie wiatr nieprzyjemny i zimny.