Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Karolinek 15:29, 14 paź 2014

Kolejny pochmurny dzień u mnie. Przy takiej pogodzie mam straszny apetyt, pochłonęłam już dzisiaj parę kawałków szarlotki z mojej 'renety', a do wieczora jeszcze parę godzin.
Kropelkowo i nastrojowo przy takiej aurze

hanka_andrus 18:59, 14 paź 2014

Żeby nie pochłaniać ciasta, przyniosłam na stół winogronka.
Lżej strawne.

Piękne zdjęcia!
Katkak 22:08, 14 paź 2014

Karolinko ja zawsze zostawiam hostom liście na zimę, bo uważam, że chronią one karpę przed przemarznięciem. Lepiej zostaw i usuniesz dopiero wiosną. Pozdrawiam.
Karolinek 12:54, 15 paź 2014

Haniu, dzięki za winogronka, one też bardzo kaloryczne

Kasiu, zobaczę, czy takie oklapłe liście będę w stanie znieść Rok temu, gdy byłam niemal na początku przygody z ogrodem, wygołociłam wszystkie karpy i były prawie na wierzchu, za płytko je posadziłam wiosną, ale dały radę. U mnie zimy łagodniejsze.

Dzisiaj mimo kolejnego pochmurnego dnia trochę wesołych barw. Kalikarpa przebarwia się wyjątkowo i jest o tej porze roku szczególnie widoczna. Z perłami jej do twarzy

Karolinek 13:48, 15 paź 2014

Lubię tą rabatę

Malgosik 13:58, 15 paź 2014

jesień u Ciebie na całego
widać że lubisz fotografować przyrodę
Ewa40 14:18, 15 paź 2014

Karolinek napisał(a)
Lubię tę rabatę

Piękny masz ogródek, ta rabatka zarówno teraz jak i wcześniej wyglądała super. Widziałam u Ciebie sporo fajnych zakątków. Będę zaglądać. Pozdrawiam
Karolinek 18:36, 15 paź 2014

Malgosik napisał(a)
jesień u Ciebie na całego
widać że lubisz fotografować przyrodę

Babie lato odpuściło sobie Pomorze, cały czas pochmurno i mokro. Lecą liście, lecą...
Lubię obserwować przede wszystkim i wyszukiwać osobliwości. Zawsze opóźniam wycieczki szukając ciekawego ujęcia.
Karolinek 19:07, 15 paź 2014

Ewa40 napisał(a)

Piękny masz ogródek, ta rabatka zarówno teraz jak i wcześniej wyglądała super. Widziałam u Ciebie sporo fajnych zakątków. Będę zaglądać. Pozdrawiam

Witaj, Ewo, dziękuję. W moim małym ogródku za wielu zakątków nie ma, ale najważniejsze że nawet na takim metrażu można cieszyć się przyrodą, rozwijać swoje pasje, stworzyć przyjazne miejsce dla ludzi i zwierząt. Kocham obserwować przylatujące latem pszczoły i motyle, zimą sikorki, kosy i wróble.
Pozdrawiam Cię i zapraszam.

Malgosik 22:54, 15 paź 2014

śliczny ten róż