To fakt,że w mieście, ale tu też wiatr potrafi hulać. /nie wiem czemu ich nie okryłam, wrzosy miały lepiej, bo pod stroiszem siedziały.
Haniu, już ponad tydzień temu rzuciłam się z sekatorem na hortki, ale nie tylko. Podcięłam derenie, berberysy,kalikarpę, tawuły, w trzmielinach poucinałam te długie mało ulistnione pędy. Nawet lawendzie się dostało po grzywce.
To tak jak u mnie. Tylko pomidoro swoje wysiałam. Za tydzień niektóre popikuję. Nie mam zamiaru płacić za sadzonkę 3-4 złocisze. Nomoże się skuszę na jakiś niespotykany okaz.
Grubodziób, kwiczoł, wróble, kowalik, a ten z żółtym brzuszkiem? Już go rozpoznałaś? Bo mi na podświetlonego wróbelka wygląda.
Dziękuję za wyjaśnienie w sprawie ptaszków. To dzisiaj dzwońcowi pogrzeb zrobiłam. Buuu. Miał całe plecy podziabane, i bez piór, widocznie jeszcze miał siłę wyrwać się z łap oprawcy, ale na życie już jej nie starczyło.
Miłego weekendu.
Oh! Piekny ogrod! A jakie ptaszki p r z e c u d o w n e! Uwielniam ptaki (w ogole wszystkie zwierzeta), nie mam jeszcze nic w ogrodku, ale mam juz zakupione budki legowe Tak bym chciala zwabic do siebie jakas sikorke lub wrobelka)