Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

as226 12:36, 29 paź 2013

safikey napisał(a)
Witajcie, mam pytanko, moje hortensja ostatnio dziwnie się zachowuje - zdjęcia

czy to efekt choroby czy tak przygotowuje się na zimę - bo pączki zielone widać?
zupełnie nie wiem co robić?

z góry dziekuję za pomoc

Ciekawa jestem, co fachowcy odpowiedzą, bo u mnie też hortensje pączki puściły
safikey 13:34, 29 paź 2013

i nikt mi nie podpowie co sie dzieje z moją hortensją?
bardzo proszę Was o pomoc
katarzynkak 15:44, 30 paź 2013

Witaj S

Ale z tą ilością Twoich dzieciaczków wypaliłam Po prostu czesto czytam i robie inne rzeczy i stąd ta pomyłka a na 1 stronie jak wół napisane dwoje ...

Nie było mnie troche czasu na forum a u Ciebie taka rewolucja. Bardzo ładna kostka i pasuje do elewacji i dachu domu.

Pozdrawiam serdecznie

safikey 09:27, 31 paź 2013

Kasiu,
Dwójka dzieciaków to dużo i nie dużo, ale jak do tego dojdzie praca, domek, zajęcia dodatkowe to rzeczywiście na ogród pozostaje niewiele czasu.
Teraz po zmianie czasu, po pracy popołudniu - już nic nie dajemy rady zrobić na dworze, ale rano przed praca można i w sobotę...

pozdrawiam
safikey 09:55, 31 paź 2013

kosteczka juz ułożona teraz zabieramy się za porządkownaie terenu po ukłądaniu kostki - wszystko wygląda jak po przejściu tornada

po lewej stronie wzdłuż całego wjazdu, będzie pas roślin - w planie żywotnik aurea nana i lawenda oraz podniesione koło z rabatą a po stronie prawej jest cały pas przy tujach o tu musimy się zastanowić czy chcemy mieć trawę czy wolimy posadzić jakieś rośliny

tu obok domku planowana jaest rabata, ale nad roslinami jeszcze nie mysle

z tyłu domu nadal ciagnie sie rabata

przed domem planowana jast rabata

obo tujek z przodu również chciałabym posadzić rośliny, ale na razie wszędzie jest jeszcze niesamowity bałagan

Jak widzicie pracy jest bardzo dużo, ale kto da radę jak nie ja?

pozd sylwia
Joanna___ 10:38, 31 paź 2013

Obserwuję od początku
Co do hortensji nie doradzę,bo nie wiem.Kupiłam dopiero moje pierwsze w tym sezonie.Teraz wyglądają jakby zasnęły na zimę,suche badyle,niewiele liści i brązowe kwiaty.
Ładna kostka.Lubuję się w kółeczkach.
safikey 19:04, 01 lis 2013

Dzięki Joasiu za mile slowa.
Koleczka w kostce wymyslilam w ostatniej chwili i bardzo mi się podobaja- dodaja uroku.
Kilka ostatnich dni to wielkie porzadki po kostce i przygotowywanie ziemi pod rabaty.

Bardzo intensywne dni, mega pracowite,ale to milo, wieczorem klasc się spac w poczuciu, że dobrze się popracowalo- radosc mega wielka!

Pozdr slonecznie
malgorzata_s... 19:26, 01 lis 2013

Ale piękna kosteczka. Zazdraszczam. Nie zazdraszczam porządkowania. Będzie super jak już rabatki będziesz obsadzać. Pozdrawiam i podziwiam
safikey 10:37, 04 lis 2013

Małgosiu, pracy co nie miara - ale kto da rade jak nie ja?

juz co nieco się wyrównało, sprzątnęło i zaczyna to ładniej wyglądać...

Łapki bolą, ale oczy sie radują...

teraz musimy zając się sprzątaniem wjazdu, pierwsze prace juz wykonane:

reszta dzisiaj, bo nas noc i święta zastały ;
jeszcze przed sniegiem musze sprzątnąc rabatę przed domem-tę po lewej stronie; planuje wybrac te brudy i tę gline z piaskiem, wyrównac i rozsypac czarnoziem - aby na wiosne juz posadzic rosliny..
katarzynkak 15:32, 21 lis 2013

Wpadłam z wizytacją, a tu taka ciszaaaa
pozdrowionka