Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

danuta_ 08:00, 18 maj 2012

Zbysiu, miałam na myśli, jakiegoś małego miskanta (może miskant chiński Gold Bar) albo jakąś inna trawę do 60 cm - raczej jako dodanie czegoś w innej formie niż kulista - no chyba, że Twoim zamierzeniem jest rabatka z takimi właśnie roślinami - tez będzie ładnie - posadź tawuły i berberysy a potem zobaczysz, czy cokolwiek trzeba dodawać.
zbigniew_gazda 08:04, 18 maj 2012

danuta_ napisał(a)
Zbysiu, miałam na myśli, jakiegoś małego miskanta (może miskant chiński Gold Bar) albo jakąś inna trawę do 60 cm - raczej jako dodanie czegoś w innej formie niż kulista - no chyba, że Twoim zamierzeniem jest rabatka z takimi właśnie roślinami - tez będzie ładnie - posadź tawuły i berberysy a potem zobaczysz, czy cokolwiek trzeba dodawać.

Danusiu - i to jest to . Zobaczę jak to będzie wyglądało i wtedy zdecyduję. Pięknie pozdrawiam.
zbigniew_gazda 08:27, 18 maj 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Zbyszku, zacząłem zwiedzanie od wizytówki, powiem że kwieciście u Ciebie. Mam pytanie jak przechowujesz swoje kanny. Ja trzymałem razem z mieczykami w kartonie z wiórami w nie ogrzewanym pomieszczeniu +1 mieczyki się przechowały a kanny mi spleśniały.Powiem że karton był zamknięty.

Cześć Robercie. Dziękuję za odwiedzinki. Kanny to już przeszłość . Był z nimi kłopot - gdzie to przechowywać w zimie . A po "zapisaniu się " do Ogrodowiska , po zrobieniu przez Danusię , Witka , Ryszarda bonsai z jałowca - dokonuję zmian w ogrodzie , czy na lepsze ? Każdy ogród jest piękny a wybór roślin to rzecz gustu , upodobań. Pozdrawiam.
marysia_kielar 23:46, 18 maj 2012

Zbyszku - CUDA , CUDA I CUDEŃKA !!! NIC DODAĆ NIC UJĄĆ !!! :
Pozdrawiam gorąco
marzena 08:19, 19 maj 2012

Zbysiu, hakuro niesamowita, tyle zywotnosci w niej... no, mam tez ją i troche o tym wiem...
ładnie u Ciebie
nie daję rad... sama ich czasem potrzebuję...ale...i tak zawsze robię jak uważam ( oczywiscie po analizie ewentualnych propozycji)
pozdrawiam
kaisog1 09:30, 19 maj 2012

Zbyszku ta Hakuro będzie cudna... ten gruby pień boski
zbigniew_gazda 10:12, 21 maj 2012

Dzięki Marysiu , Marzenko , Gosiu.
Ewa 08:08, 23 maj 2012

Ależ tu ładnie
Ana 09:19, 23 maj 2012

Ewa napisał(a)

Ależ tu ładnie

Prawda? Też lubię ten Zbyszkowy zakątek....
Pszczelarnia 09:24, 23 maj 2012

Zbyszku, doczekaliśmy się (ale jak wiesz to czekanie było aktywnością i pospolitym ruszeniem) takiego zapisu w nowym studium zagospodarowania przestrzennego miasta i gminy (naszej):
"Ze względu na uwarunkowania środowiskowe, kulturowe oraz krajobrazowe wyklucza się lokalizację na terenie gminy elektrowni wiatrowych."
I tak powinno być - nie dajmy się zbałamucić.

Pozdrawiam Krysię.