Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 20:09, 14 lip 2012

Haniu - nie ma sprawy . Jest kilka takich odgałęzień . Krysi teraz brak na horyzoncie i jak wróci zapytam bo kilka już jest ukorzenionych i może ta właśnie ? Dostaniesz na mur. Ale z oleandrami to jest tak że zimową porą muszą być trzymane w chłodnym pomieszczeniu . Wtedy nie zrzucają paków i są gotowe do kwitnienia od wiosny.
Danusiu zaraz pokażę co wymodziłem - tylko się nie śmiej za bardzo.
Marzenko i Moniko - dzięki. Oleandry są łatwe w uprawie tylko warunek jw.
zbigniew_gazda 20:32, 14 lip 2012

A z tą rabatką żwirową to jest tak , że przerabiam stopniowo rabatkę wzdłuż domu ( wg. kanonów Ogrodowiska ). Chodzi o to po lewej stronie. Na początku roślinki jak widać a następnie rabatka żwirowa .

I widok z przeciwnej strony

W sierpniu przeniosę w inne miejsce 2 piwonie i hostę ( te po prawej stronie z przodu ) . Na ich miejsce do
wejścia do domu będzie coś na kiju , zawijasek bukszpanowy , może 2 kulki , żurawki .

zbigniew_gazda 20:50, 14 lip 2012

No i to żwirowe dziecko .

an_tre 20:52, 14 lip 2012

Pięknie Zbyszku, zabrałeś się do pracy metodycznie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ell 21:23, 14 lip 2012

zbigniew_gazda napisał(a)

Takie wielgachne juki, to moje marzenie - mam dwie malutkie, ale najważniejsze, że się przyjęły.
Urszulla 16:09, 15 lip 2012

Witaj Zbyszku. Wspaniałe te juki mimo że małe już kwitną. Ja dostałam 2 tyg. temu 3szt. Może zakwitną za rok?? Piękne oleandry. Oglądałam też u Grażynki z "Zielono mi" i marzę że kiedyś będę miała. Uwielbiam rośliny cieplejszych krajów. W domu hoduję juki i najlepiej mi rosną zimą bo mam ogrzewanie podłogowe, a teraz na zewnątrz chyba sobie robią trochę przerwy. Ale taki oleander z jukami to byłoby wspaniałe towarzystwo, co Ty na to??
Fajnie organizujesz rabatki wzdłuż chodniczka, masz identyczną piwonię jak ja. Wiele wspaniałości, zaglądnę czasem. Pozdrawiam.
zbigniew_gazda 19:14, 15 lip 2012

Aniu , Elu i Urszulko - dzięki za odwiedzinki . Szkoda tylko że juki stosunkowo krótko kwitną a opadające kwiaty śmiecą okrutnie. Dobrze też że spadło ostatnio dość dużo deszczu i podlewanie odpada.

Urszulko oleander z jukami tak - tylko że ten pierwszy nie wytrzymuje zimy na zewnątrz niestety .
pagap 19:38, 15 lip 2012

Witaj Zbyszku dziekujemy za odwiedziny, twoj ogrod rowniez nam sie bardzo podoba a szczegolnie to drzewko po lewej stronie wlasnie takie nam sie marzy jest cudne, nie chcesz sie go pozbyc przypadkiem? hihi
Moniika 20:08, 15 lip 2012

Drzewo po lewej faktycznie zjawiskowe.. ale to przecież w tym ogrodzie nie wyjątek
danuta_ 20:53, 15 lip 2012

Zbysiu, rewelacyjne zmiany - wpływ Ogrodowiska oczywiście widoczny
A jak tam hibiskusy - czy juz zaczynają kwitnąć ? -u mnie dopiero pączki.