Wpadłam poczytać jak Irenka stwierdziła "zaczęło się" Ja się jeszcze odkopuję ze śniegu, ale Ty masz już czym się cieszyć Widziałeś moje dzisiejsze zakupy? Tym nadrabiam opóźnienia krokusowe
Bożenko, Iwonko, Gosiu, Irenko, Danusiu, Mirko przepraszam że odpiszę Wam w jednym poście bo
to ten sam temat. Robi się coraz cieplej i do Was też ciepełko przyjdzie. Krokusy powącham czy faktycznie pachną. Zdjęcie zrobił sam aparat leżąc na ziemi. Będą następne foty krokusów z innej rabatki tylko niech się bardziej rozwiną - widzę przynajmniej 3 kolory. Ale uczta. Pozdrawiam serdecznie.
Dzisiaj zrobiłem rozgrzewkę w ogrodzie. Ale powiem Wam że nie jest lekko z tym rozruchem. Pracowała dzisiaj łopata i sekator. Na grabie jeszcze za mokro.
Hortensja przed cięciem.
Po cięciu.
Lawendy pięknie pod śniegiem przezimowały. Przed i po cięciu.
Wysłali robotnicę na zwiady. Ciekawe co powiedziała szefostwu po oblocie.
Zbysiu, no to nieźle popracowałeś ja też dzisiaj różne rzeczy robiłam w ogrodzie kilka godzin, nawet przesadzałam małe krzewy
ale co do bortensji, to ich kwiaty ucięłam juz dawno, nie wytrzymałam
pozdrawiam
Jeżeli nic się w pogodzie nie zmieni, jutro powtórka z rozrywki! Dzięki za doping!
Zbyszku widzę że sezon u ciebie już otwarty i pierwsze prace ruszyły. Ja powoli też zabieram się do pracy, ale mamy jeszcze śnieg, więc zaczynam od porządków w przechowalni roślin i zakupów nawozów i ziemi. Jak tylko pogoda pozwoli ( myślę że w przyszłym tygodniu ) to ruszam z pracami ogrodowymi pozdrawiam.