Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Joku 20:11, 05 maj 2011

Zbyszku, mnie też się bardzo podoba, starannie wykonane. A modrzewia chcesz ciąć czy nie? Bo nie zrozumiałam (też ciężko kapująca jestem jak Sebek ). Myślałam ze to świerczek
Gardenarium 20:30, 05 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Geniu może jutro pokażę jak to wygląda w całości . Ale co posadzić to bardzo liczę na Wasze porady.

Ustaw na rabacie, zdjątko, a my jak z donicą pokierujemy na właściwe tory.
Trochę żurawki odm. "Palace Purple" są szybko starzejące się, że tak nazwę, ale trudno, Nowości u Ciebie chyba nie sprowadzają. To najstarsza chyba odmiana, teraz są ładniejsze. Ale nie żebym krytykowała, tylko nie pomyślałam, żeby Ci napisać jakie najlepiej kupić.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:30, 05 maj 2011

Wysepka z hostami wspaniała Zbyszku

Instagram Ogrodowiska
Richie 21:04, 05 maj 2011

Zbyszku coraz ładniej ...teraz ja będę Ciebie podglądał.Mam te żurawki obsypane jasnym żwirkiem dla kontrastu i robi to robotę /przy korze juz nie tak / Jak żona bedzie nadzorowała pracę to wyjdzie super...Pozdrawiam
zbigniew_gazda 21:28, 05 maj 2011

Odpowiem Wam po kolei.
Jolu ten modrzew jest cięty od kilkunastu lat. Ciągle "ma ochotę " na duże odrosty. wiem że to drzewo bardzo śmieci i pewnie na niego przyjdzie pora na wymianę.
Danusiu co do żurawek - nie jest to szczyt marzeń ale chciałem pomalutku już coś nasadzać. A kosztowały 4 pln za szt. Jak się przekonam że to jest to co do koloru - dokupię fajniejsze a te też znajdą swoje miejsce. Ale hosty pod świerka będą Patriot i już wiem gdzie są.
Porobię zdjęcia i będę miał prośbę o pomoc co i gdzie.
Rysiu myślę że żurawki powinny być blisko żwirku pod bonsai i otoczone żółtymi roślinami. Żona czuwa nad robotą i robotnikiem. Pracuję niestety tylko za wikt i opierunek.
Sebek 21:43, 05 maj 2011

Wiesz, za żurawki tej wielkości w Pisarzowicach zapłaciłem 10 zł, więc niezłą okazję trafiłeś.
No i nadal nie wiem o co Ci chodziło
zbigniew_gazda 07:14, 06 maj 2011

Sebek napisał(a)
Wiesz, za żurawki tej wielkości w Pisarzowicach zapłaciłem 10 zł, więc niezłą okazję trafiłeś.
No i nadal nie wiem o co Ci chodziło

Dlatego się skusiłem .Generalnie w moim rejonie to troszkę oczka szerzej otwierają jak się pyta o żurawki. Jak się chce nowości to internet głównie.
isia33 16:55, 06 maj 2011

A właśnie, Zbyszku. Gdzie kupiłeś swoje żurawki? W mojej miejscowej szklarni właścicielka też zakochana w żurawkach, już ma, ale za małe. Powiedziała, że dopiero w lipcu będą sprzedawać. Czekam więc
zbigniew_gazda 18:19, 06 maj 2011

Iwonko kupiłem w Krośnie. Było 15 szt (słownie piętnaście ) i wszystkie kupiłem. Żurawki dopiero docierają na Podkarpacie. Przedstawię Wam wszystkim moją rabatkę do obsadzenia. Jak się pojawią propozycje obsadzenia jeszcze innym kolorem to wtedy zaszaleję .Ale tak jak Danusia twierdzi powinny to być nowej generacji .
isia33 14:08, 07 maj 2011

A byłeś może w szkółce w Łysej Górze (jadąc od Dukli w stronę Nowego Żmigrodu)? Zawsze koło niej przejeżdżam jadąc do rodziców, ale nigdy nie miałam okazji zajrzeć do niej. Wydaje się całkiem duża.