kris_bialystok
09:00, 23 cze 2015
marbrz - za płotem jest działka niezamieszkała ale czyjaś - 2 razy już tam kosiłem i raz pryskałem - ale zawsze strach, że tam ktoś wpadnie
posiałęm Graminexa Sport
skład:
Rajgras angielski 25%
Rajgras angielski 20%
Kostrzewa czerwona 15%
Rajgras angielski 15%
Kostrzewa czerwona 10%
Wiechlina łąkowa 10%
Wiechlina łąkowa 5%
w twoim spisie nei widzę Rajgrasa angielksiego - a to występuje u mnie w 60% - czyli odpada pryskanie?
jeśli tak to co robić? czy jakieś nawożenie żeby zagęścić trawnik zminimalizuje rozrost tego chwasta? wyrwać go nie wyrwę bo tak jak pisałem - jest wszędzie
ta chwastnica rozsiewa się z wiatrem?
trochę dziwi mnie, że u sąsiada obok nie ma ani jednej - przynajmniej nie widać - a też dzieli płot z niezamieszkałym sąsiadem - tak jakby u mnie była w trawie albo w ziemi....
edycja
doczytałem, że rajgras to rzycica
czyli teoretycznie mogę pryskać?
posiałęm Graminexa Sport
skład:
Rajgras angielski 25%
Rajgras angielski 20%
Kostrzewa czerwona 15%
Rajgras angielski 15%
Kostrzewa czerwona 10%
Wiechlina łąkowa 10%
Wiechlina łąkowa 5%
w twoim spisie nei widzę Rajgrasa angielksiego - a to występuje u mnie w 60% - czyli odpada pryskanie?
jeśli tak to co robić? czy jakieś nawożenie żeby zagęścić trawnik zminimalizuje rozrost tego chwasta? wyrwać go nie wyrwę bo tak jak pisałem - jest wszędzie
ta chwastnica rozsiewa się z wiatrem?
trochę dziwi mnie, że u sąsiada obok nie ma ani jednej - przynajmniej nie widać - a też dzieli płot z niezamieszkałym sąsiadem - tak jakby u mnie była w trawie albo w ziemi....
edycja
doczytałem, że rajgras to rzycica

czyli teoretycznie mogę pryskać?