Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 21:53, 28 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Wietrzyku i to jest prawdziwe ogrodowanie! Tylko daj jej trochę powietrza.

Hi, hi zgodnie z zasadą, nie wiem, ale się dowiem...
wiewiora 21:53, 28 kwi 2015

Ciekawe jakby zasadzić greckie ziemniaki co wyjdzie?
wiunia 23:21, 28 kwi 2015

Asiu super pomyślałaś z tymi pyrkami
zabaewa 23:23, 28 kwi 2015

Też mam w planach uprawę ziemniaków w worach - ale może w trzech, czterech I kilka pomidorów w kręgach Na razie jestem na etapie zasiewów ziół, buraczków, rzodkiewek i takich tam... i przerzucania komplstu w tę i nazad. Strasznie ciężka praca. Podziwiam Asiu Twoją ogrodową siłę.
Kurczę - nie możemy jakoś zrealizować plenerek. Wiesz, że zajechałam aparat i czekam na wyrok z serwisu
ren133 23:32, 28 kwi 2015

wietrzyk napisał(a)

Nie ominęły właśnie z trawy je wydłubałam, bo zdejmowałam wczoraj kawałek darni pod ścieżkę. Zastanawiam się właśnie jaka jest ilośc krytyczna tego dziadostwa. Licząc te wykopane, wypada mi jeden pędrak na metr kwadratowy. Kupiłam nicienie na opuchlaki, chyba szarpnę się jeszcze na te pędrakowe. Tylko przy mojej powierzchni trawnika, zaboli po kieszeni

1szt na m2 to nie jest dużo, ale wykopałaś takie 2-3 letnie "na moje oko" a są jeszcze mniejsze, pewnie w tej chwili głębiej, a poza tym mniej widoczne bo wielkości ok 5mm. Jeśli tylko fundusze pozwalają kupuj coś żeby to zwalczać Powodzenia Trzymam kciuki
Borbetka 08:37, 29 kwi 2015

Wykopywałam z darnią też coś podobnego. Teraz rzadziej to widzę. Chyba kret powyjadał. Nie wiem jaka rada na to. Mój trawnik przypomina blachę falistą z kraterami. Ledwo siewnik utrzymałam nawożąc. Jedna wielka krzywizna.
MonikaH 15:07, 29 kwi 2015

Hej, fajne te ziemniaki! Jaki i kiedy z grubsza będzie plon z 1 worka?

PS Zauważyłaś moze na wyjeździe z Puszczykowa z głównej ulicy przed światłami (naprzeciwko restauracji) kwitnące na ciemno-różowo krzewy (przy migdałkach na chyba 2 sąsiednich posesjach po lewej)? Wiesz może co to? Mają cudny kolor, ale zawsze jakoś przejeżdżam i nie potrafię rozpoznać. Kwitną już pewnie z 2 tygodnie.
PS2 Ciekawa jestem tej hodowli...
Piorunek 09:27, 01 maj 2015

wietrzyk napisał(a)

Poszłam zmierzyć, wychodzi, że 1 metr i nie chce być inaczej. Na oko wydawało mi się mniej.

I nie jest za gęsto? Thuje nie łysieją od dołu?
Magdah 10:14, 01 maj 2015

Ziemniaki w workach super, próbowałam dwa lata temu, ale niestety ususzyłam będę obserwować Twoje plony
Pozdrawiam
andziurex 12:30, 01 maj 2015

agnieszka_podpora napisał(a)
Ciekawe jakby zasadzić greckie ziemniaki co wyjdzie?

Wyjdzie. Znajomy sadził w zeszłym roku. Trochę dłużej trzeba na nie czekać, bo nie są skiełkowane jak nasze krajowe i miały większe liście, ale urosły i były zjadliwe