Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

Cleo 02:13, 22 lut 2014

To ja jestem na tym pierwszym etapie, bo w miejscu, ktorym chcę się w tym roku zająć już mamy wysianą trawę. Zrobilismy to na samym początku, więc nasz trawnik ma już trzeci sezon. Teraz pozostaje wytyczenie rabat na całosci, tzn. z tyłu domu gdzie jest kwadrat 20m/20m. Mam o tyle problem, ze chcialabym wszystkie rosliny, ktore przez te trzy lata były przypadkowo wsadzane, przesadzić na tył domu i zaczać je komponowac z czymś ewentualnie dokupionym. Żeby te rosliny przenieść to silą rzeczy muszę wytyczyc rabaty, bo w trawie nie posadzę. Stąd mój pomysl z wytyczeniem rabat.
Mathildis 02:33, 22 lut 2014

zabaewa napisał(a)
U mnie podstawã odchwaszczania jest nóż i łapka. Biegam po ogrodzie i wycinam mniszek i oset. Niszczę każdy mniszkowy kwiat. Wycinam też babkę.
...

haha ja tak samo. Teraz zaopatrzyłam się w specjalny nóż do szparagów i nim cudownie wyciąga się cały (najczęściej) korzeń mniszka bez większego wysiłku
Z koniczyną walczę chemią niestety z miernym skutkiem - być może za mało systematyczna jestem
Mathildis 02:36, 22 lut 2014

wietrzyk napisał(a)
Zobaczcie co znalazłam ostatnio w TK Max w dziale z akcesoriami kuchennymi...

sadzarkę do cebul i jaka wypaśna
Pewnie skojarzyło im się, że jak J. Oliver to musi być łopatka do ciasta
Powoli kompletuję wyprawkę na nowy sezon

ciekawe jakie ciasto chcieli tym mieszać.
Wietrzyku pozdrawiam serdecznie i informuję, że po dłuższej nieobecności na forum .... Twój wątek nadrobiłam ...ufff
Ivvvona 08:50, 22 lut 2014

Piszesz, że Hydrokomplex najlepszy, a ja nie mogę go u mnie kupić. Chyba trzeba będzie się bardziej postarać. Pozdrawiam weekendowo
wietrzyk 09:01, 22 lut 2014

zabaewa napisał(a)
Mam takie klapki z kolcami i chadzam w ich po traw iku.

i jeszcze trening zdrowotny masz przy okazji
Rosahumus stoi u mnie w kotłowni, nie chciało mi się go rozrabiać. Może w tym sezonie się zbiorę
wietrzyk 09:03, 22 lut 2014

Mathildis napisał(a)

Wietrzyku pozdrawiam serdecznie i informuję, że po dłuższej nieobecności na forum .... Twój wątek nadrobiłam ...ufff

Anka, dobrze, że jesteś
Ale wiesz.... sypiać trzeba nocny marek z Ciebie
wietrzyk 09:05, 22 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Piszesz, że Hydrokomplex najlepszy, a ja nie mogę go u mnie kupić. Chyba trzeba będzie się bardziej postarać. Pozdrawiam weekendowo

Wiesz, w sklepach nigdzie nie widziałam zamówiłam dwa wory 25 kg przez Internet.
iwonaal 09:08, 22 lut 2014

Asiu, od trzech lat używam tylko rozahumusu i myślę, że jest ok. Fakt trzeba z menzurką. Pa
Ivvvona 09:09, 22 lut 2014

Właśnie o tym pomyślałam. A możesz podać namiar? Z góry dziękuję
wietrzyk 09:24, 22 lut 2014

iwonaal napisał(a)
Asiu, od trzech lat używam tylko rozahumusu i myślę, że jest ok. Fakt trzeba z menzurką. Pa

Trochę mnie zniechęciło, że to czarne i brudzi, wszystko miałam upaprane i długo się rozpuszczało bo podali, żeby nie mieszać. Ale jak widzę dużo osób chwali, więc się zawezmę