Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

iwonaal 13:36, 16 lut 2014

Podziwiam samozaparcie i widzę mnóstwo wspólnych cech. Uśmiałam się, że lepiej Ciebie wysłać do sklepu z butami niż do szkółki hi, hi. Pozdrawiam
Borbetka 20:43, 16 lut 2014

Oby nie przylazła z powrotem.
Cleo 20:55, 19 lut 2014

Witaj!
Jestem z rewizyta i zostaję na dluzej. Jestem w polowie Twojego watku, ale muszę dobrnąć do końca..

Piekny dom, ogromny ogród i piękna trawa, na która jako pierwszą zwrociłam uwagę. Jaka jest recepta na taką trawę? Moja wciąż licha, ciągle musimy podlewac, bo susza inaczej taka, ze żółknie. Masakra jakaś. Marzy mi się wlaśnie taka gesta zieloniutka trawka. Buu.

Oglądam dalej.
malgorzata_s... 22:19, 19 lut 2014

Hej Asiu Ja nie mogę ani do szkółki ani do sklepu z butami. To i to jest moim nałogiem Buziole zostawiam
zabaewa 22:39, 19 lut 2014

Ja tam na buty czy na ciuchy rażliwa nie jestem. Za o niebezpieczna się robię w pobliżu sklepów i centr ogrodniczych
Asiu - na weekend jak nie zmieni się pogooda planuję częściowe odkrywanie roślin. Z podglądania pod stroiszami to mi wygląda, że przebiśniegi zaraz zaczną kwitnąć a i inne cebulowe są na wierzchu już
wietrzyk 16:48, 21 lut 2014

Cleo napisał(a)
Witaj!
Jestem z rewizyta i zostaję na dluzej. Jestem w polowie Twojego watku, ale muszę dobrnąć do końca..
Piekny dom, ogromny ogród i piękna trawa, na która jako pierwszą zwrociłam uwagę. Jaka jest recepta na taką trawę? Moja wciąż licha, ciągle musimy podlewac, bo susza inaczej taka, ze żółknie. Masakra jakaś. Marzy mi się wlaśnie taka gesta zieloniutka trawka. Buu.

Hi, hi Kasiu, raczej się nie zmęczysz, bo mój wątek raczej mało rozbudowany
A o trawie cóż mogę powiedzieć... Ogrom pracy włożyłam w przygotowanie podłoża. Wszystko robiłam ręcznie więc są niedociągnięcia tu i ówdzie, choć przy tej powierzchni nie rzucają się w oczy. Wysiewałam też ręcznie. Koszę co 4-5 dni w szczycie sezonu, po okresie intensywnego wzrostu, co tydzień. Nawożę dość często, ale ta moja trawa wyjątkowo żarłoczna jest. Może dlatego, że młoda? Nawet długodziałające nawozy wystarczają na góra 1 - 1,5 miesiąca. W tym roku na wiosnę spróbuję pierwszy raz wertykulować.
To tyle. Trawa to wogóle bardzo skomplikowany organizm Jak już obsadzę puste rabaty dookoła, z pewnością powoli będę zmniejszać powierzchnię trawnika
wietrzyk 16:51, 21 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Hej Asiu Ja nie mogę ani do szkółki ani do sklepu z butami. To i to jest moim nałogiem Buziole zostawiam

Gosia i Ewka
życie pędzi jak szalone i to czasami pod górkę. Jakieś nałogi trzeba mieć, żeby było weselej, a te nasze to raczej mało szkodliwe
wietrzyk 16:53, 21 lut 2014

zabaewa napisał(a)
Ja tam na buty czy na ciuchy rażliwa nie jestem. Za o niebezpieczna się robię w pobliżu sklepów i centr ogrodniczych
Asiu - na weekend jak nie zmieni się pogooda planuję częściowe odkrywanie roślin. Z podglądania pod stroiszami to mi wygląda, że przebiśniegi zaraz zaczną kwitnąć a i inne cebulowe są na wierzchu już

A co masz Ewka z innych cebulek? Bo u mnie tulipanków i hiacyntów ni widu, ni słychu. Pokażesz fotkę?
malgorzata_s... 17:08, 21 lut 2014

Odpowiedź na pw. U mnie już wszystkie cebulowe na wierzchu
wietrzyk 17:19, 21 lut 2014

Do wiosny 28 dni