Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

wietrzyk 09:30, 18 mar 2014

MonikaH napisał(a)
Tak, chodzi o Świątniki za Rogalinkiem, jadąc od strony Mosiny na Kórnik, spora szkółka - producent głównie iglaków, specjalizacja we wrzosach - nawet nazwa - Ogrody Wrzosowe, serby - sądzę że mogę podać cenę po 60zł/1,5m, (mają nam przywieźć 9 szt w sobotę raniutko), kupowałam tam sporą jodłę kalifornijską 2 lata temu (do 4 razy sztuka - i ta się w końcu przyjęła)

Dzięki Monika,
Tak coś mi się kołatało po głowie o tej szkółce. Mam ich folder z ubiegłorocznej Gardenii, ale jeszcze nie byłam. Odradzano mi zakup wrzosów w tej szkółce, ale skoro piszesz, że mają też wybór z innych roślin to wybiorę się jutro jadąc do Kórnika. Ładny zakup zrobiłaś, szkoda, że fotki nie pokazujesz
Tusiala 12:11, 18 mar 2014

Asiu nie będzie na Ciebie tylko dzięki Tobie A możesz podać mi jeszcze jego wymiary? Kompostownika rzecz jasna Stoi on na gołej ziemi?
wietrzyk 15:32, 18 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Asiu nie będzie na Ciebie tylko dzięki Tobie A możesz podać mi jeszcze jego wymiary? Kompostownika rzecz jasna Stoi on na gołej ziemi?

Odpisałam u Ciebie
malgorzata_s... 21:22, 18 mar 2014

Asiu miał oracz być jesienią i nie dojechał Ponawiałam prośbę ale mnie olał Muszę kogoś innego poprosić Pozdrawiam Asiu
Cleo 21:47, 18 mar 2014

Ahaaaa, nie no zartuję, mogłam się domyślać, ale zabrzmiało interesująco. Wyobraznia podzialala
Pozdrawiam wieczornie
wietrzyk 08:27, 19 mar 2014

Przeczytałam wczoraj wątek o opuchlakach, śniły mi się dziś...
viva 08:46, 19 mar 2014

Wietrzyku jak u Ciebie wszystko pięknie zaplanowane i zbudowane
Wzbudza to mój podziw dla Twoich działań
ewa004 10:18, 19 mar 2014

Sen do pozazdroszczenia
MonikaH 10:29, 19 mar 2014

wietrzyk napisał(a)

Dzięki Monika,
Tak coś mi się kołatało po głowie o tej szkółce. Mam ich folder z ubiegłorocznej Gardenii, ale jeszcze nie byłam. Odradzano mi zakup wrzosów w tej szkółce, ale skoro piszesz, że mają też wybór z innych roślin to wybiorę się jutro jadąc do Kórnika. Ładny zakup zrobiłaś, szkoda, że fotki nie pokazujesz

Wrzosów mają sporo, ale ja nie przepadam, więc nie biorę pod uwagę. Jodła rośnie na fatalnym tle do zdjęć, za 5 lat może je w końcu zasłoni. Mamy sąsiadów 2 m wyżej niż my i piękny mur oporowy w gratisie. A serbiki przyjadą w sobotę . Dobrze że pogoda ma być fajna.

Sny o opuchlakach.... zgroza, ale nie powiem żebym moich żurawek (pięciu na krzyż) nie obserwowała.
marta_d 10:39, 19 mar 2014

wietrzyk napisał(a)

Pewnie, że miło było się spotkać
Zakupów wielkich na Gardenii nie poczyniłam, więc nie ma się czym chwalić. Udało mi się kupić:
dwa cisy (Taxus Baccata) od Holendrów, po 20pln za sztukę, niestety zgapiłam się i dwa ostatnie zostały

i dwie konewki (duża po 40pln, a mała po 20pln)

Cisy piękne i aż trudno uwierzyć , że w takiej cenie, u nas w szkółkach podobne okazy kupić można , ale za mniej więcej 80 zł ! Dlaczego mnie tam nie było ?!